Košarka

Jovanović pred meč sa Zvezdom: Čvrsto i koncetrisano tokom cele utakmice!

Komentari

Autor: euronews

08/06/2021

-

18:24

Jovanović pred meč sa Zvezdom: Čvrsto i koncetrisano tokom cele utakmice!
Jovanović pred meč sa Zvezdom: Čvrsto i koncetrisano tokom cele utakmice! - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Igrači Mega Sokerbeta boriće se za prvu titulu u istoriji kluba protiv, aktuelnih šampiona, Crvene zvezde, u finalnoj seriji plej-ofa Superlige.

Košarkaši Mege su do poslednje prepreke došli nakon trijumfa nad Partizanom od 2:1 u seriji, a na putu do trona ih čekaju branioci titule i šampioni ABA lige.

Trener izazivača, Vladimir Jovanović, naveo je da njegova ekipa mora da odgovori na čvrstinu i agresivnost Zvezde u odbrani:

“Čeka nas jako zahtevna utakmica protiv Crvene zvezde, tima koji je igrao Evroligu i koji ima jako dugačku klupu. Na svakoj poziciji imaju minimum po dva i više nego kvalitetna igrača. Sigurno je da će pokušati da diktiraju tempo utakmice, pre svega intezitetom i kontaktom u odbrani. U finalu ABA lige su pokazali da su nivo agresivnosti i čvrstine u odbrani digli na najviši mogući nivo i da tu leži njihova snaga. Bez jake koncentracije i odgovora na njihovu čvrstinu biće jako teško igrati protiv Zvezde. Mi, imamo svoje kvalitete i pokušaćemo uz više nego potrebnu dozu čvrstine i koncentraciju svih 40 minuta da pružimo što jači otpor.“, rekao je Jovanović i dodao da je ponosan na svoje igrače koji su pokazali visok nivo zalaganja tokom celokupne sezone.

Bivši bek Partizana, a sada igrač Mege, Dragan Milosavljević, ponovo će imati priliku da se sastane sa velikim rivalom, a pred finale istakao je da će utakmice sa crveno-belima biti sjajan test i veliko iskustvo za sve mlade košarkaše Mege:

“Igramo sa evroligaškom ekipom koja je osvojila ABA ligu i sigurno je da se nalaze u dobrom momentu i da su favoriti. Finale će biti sjajan test za naše mlade igrače i jedno veliko iskustvo kada je borba za trofej u pitanju. Imamo kvalitet, jako talentovanu ekipu koja može da se nadmeće sa svima“, rekao je Milosavljević.

Finalna serija igra se na dve pobede, prva utakmica je zakazana za 9. jun u 20 časova u hali ''Aleksandar Nikolić''. Drugi meč će se igrati dva dana kasnije u hali ''Mega Factory'', dok će se eventualna majstorica održati u nedelju 13. juna gde će domaćinstvo pripasti crveno-belima.

Komentari (0)

Sport