Košarka

Evroliga predstavila dokumentarac u čast Željka Obradovića

Komentari

Autor: Euronews

01/03/2022

-

16:32

Evroliga predstavila dokumentarac u čast Željka Obradovića
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Evroliga je predstavila dokumentarni film o povratku Željka Obradovića u košarkaški klub Partizan.

Naziv filma je "Obradović, povratak" (Obradovic, The Return), a na sajtu Evrolige se navodi da bi lako mogao da se zove i "Obradović i Partizan, ljubavna priča".

Evroliga je navela da će gledaoci moći da vide koliko je Obradović poštovan u košarkaškom svetu i rodnoj Srbiji, a i sam trener je govorio u filmu.

Dokumentarac traje 28 minuta i u njemu se govori o karijeri najtrofejnijeg košarkaškog trenera Evrolige i bavi se i njegovim posebnim odnosom sa Partizanom, sa akcentom prelaska iz igračke u trenersku karijeru.

"Bio sam na pripremama sa reprezentacijom Jugoslavije. Bio sam kapiten tima koji će igrati Evropsko prvenstvo u Rimu, sa mnogo mogućnosti da osvojim šampionat. Iz kluba su me pronašli, pozvali me i ponudili da budem trener. Odlučio sam te noći i otišao na aerodrom da razgovaram sa selekotrom reprezentacije Dušanom Ivkovićem. Svi su verovali da sam lud. Sećam se kako su se igrači šalili", rekao je između ostalog Obradović.

Obradović je sa Partizanom pokorio Evropu i 1992. osvojio jedinu titulu za crno-bele u najjačem košarkaškom klupskom takmičenju.

"Ako potpišete Željka, ne možete da kažete da ćete graditi tim narednih pet godina, a posle tri sezone ćete početi da osvajate nešto. Došao je ovde da odmah pobedi i od prvog minuta kada je potpisao preneo je svima poruku", rekao je Zoran Savić, sportski direktor Partizana.

Obradović je, takođe, govorio o navijačima crno-belih, a o povratku u klub je rekao: "Sve ove godine sam bio u vezi sa ljudima iz Partizana. To je moj klub bez ikakvog pitanja".

Komentari (0)

Sport