Košarka

Košarkašice Srbije na SP protiv Francuske, Australije, Kanade, Nigerije i Japana

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2022

-

10:54 >> 14:48

Košarkašice Srbije na SP protiv Francuske, Australije, Kanade, Nigerije i Japana
košarkašice Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Sidneju, od 22. septembra do 1. oktobra, igraće u B grupi sa Francuskom, Australijom, Kanadom, Nigerijom i Japanom, odlučio je danas žrebom.


U "A" grupi nalaze se Belgija, Kina, Bosna i Hercegovina, Koreja, SAD i reprezentacija koja će se takmičiti umesto Rusije.

Posle takmičenja u grupama, po četiri tima idu u četvrtfinale, gde se žrebom odreduje ko se sa kim sastaje u prvoj eliminacionoj rundi.

"Među 12 najboljih reprezentacija na svetu nema lakog protivnika. Mi smo tim koji se razvija i koji tek treba da se stvara. U ovoj ekipi ne postoje dve igračice koje igraju zajedno tokom sezone u jednom klubu, što znači da ovaj tim tek treba da stvara svoju koheziju i tek treba da postane kompaktna grupa. Ono što je važno je da su devojke apsolutno prihvatile moj sistem i pravila ponašanja i da su spremne na krvav rad koji im je obećan u toku leta", rekla je selektorka.

Srbija će prvi meč odigrati 22. septembra protiv Kanade, dan kasnije sledi duel sa Japanom, 25. septembra je utakmica protiv Australije, 26. septembra protiv Nigerije, a za 27. septembar zakazan je poslednji meč u grupi protiv Francuske.

"Nikako ne smemo da budemo naivne i da mešamo Svetsko prvenstvo, veliko takmičenje čiji će pritisak većina ovih igračica tek prvi put osetiti u septembru i veliki uspeh ostvaren u kvalifikacijama u Beogradu, koji me mnogo raduje, a koji je bio vetar u leđa da dve naše glavne igračice odu u WNBA, gde će predstavljati Srbiju. Neizmerno sam ponosna na njih i imaju moju punu podršku", dodala je Maljkovićeva.

Četvrtfinala su na programu 29. septembra, polufinala dan kasnije, a meč za treće mesto i finale 1. oktobra.

Komentari (0)

Sport