Košarka

Ajzea Tomas: Nikola Jokić ima košarku u "malom prstu"

Komentari

Autor: Euronews

08/03/2022

-

17:12 >> 21:18

Ajzea Tomas: Nikola Jokić ima košarku u "malom prstu"
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

veličina teksta

Aa Aa

MVP partija Nikole Jokića protiv Nju Orleansa, privukla je pažnju trostrukog šampiona NBA lige Ajzeu Tomasa, koji je u emisiji "Gejm tajm" pohvalio srpskog asa, istakavši da centar Denvera poseduje fundamente košarke u "malom prstu" kao i da mu je inteligencija na visokom nivou.

Jokić je u pobedi Nagetsa 138:130, zabeležio je 46 poena (16/22 iz igre), 12 skokova, 11 asistencija, četiri blokade i tri ukradene lopte i upisao je 17.tripl-dabl u sezoni, a čak 30 od svojih 46 poena postigao je u poslednjoj četvrtini i produžetku.

"Jokićev intelekt i njegovo poznavanje košarke je nešto što se retko viđa danas. Fundamenti ovog sporta se nalaze u njegovom `malom prstu`. Većina centara kada naprave blok, pokušavaju da uđu u reket, dok Jokić `raširi teren`, nastavi akciju i uposli ostatak tima. Jednostavno i bez žurbe. Samo po toj igri vidite koliko je on specijalan. Nikola je takođe jako inteligentan, često je slobodan i to ne zato što ga ne čuvaju dobro, nego zato što čita ovu igru savršeno", istakao je Tomas.

Legendarni plejmejker Detroita poslednjih godina obavlja funkciju analitičara na brojnim američkim tv kanalima, na kojima često komentariše utakmice NBA lige. Srpski centar je zbog unikatnog stila košarke, u prošlosti bio redovno na Tomasovom radaru, koji je neretko umeo da pohvali ključnog igrača Denvera.

Komentari (0)

Sport