Košarka

Partizan na gostovanjima brani drugo mesto u Evrokupu: Crno-bele očekuju težak raspored

Komentari

Autor: Euronews

09/03/2022

-

09:10

Partizan na gostovanjima brani drugo mesto u Evrokupu: Crno-bele očekuju težak raspored
Partizan na gostovanjima brani drugo mesto u Evrokupu: Crno-bele očekuju težak raspored - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ubedljivim porazom od ekipe Lijektabelisa (78:93) košarkaši Partizana nisu se samo obrukali i bacili senku na trijumf nad Crvenom zvezdom u derbi meču AdmiralBet ABA lige, već su crno-beli u dobroj meri ugrozili drugu poziciju u grupi A Evrokupa.

Čini se, u ovom trenutku, da je španski Huventud potpuno siguran na čelnoj poziciji, a nakon izvesnog brisanja svih mečeva Lokomotive iz Kazanja, u konkurenciju za drugo mesto se, pored ekipe trenera Željka Obradovića, koja ga trenutno zauzima, uključuje još nekoliko ekipa.

Pre svih, to se odnosi na francuski Metropolitano, koji večeras igra protiv Hamburga (20:30) i ukoliko opravda ulogu favorita imaće isti skor od devet pobeda i pet poraza kao i srpski predstavnik, a dva kluba naredne nedelje u Beogradu igraju međusobni duel.

U igru bi mogla da se uključi i ekipa Andore, koja večeras igra protiv Huventuda i u slučaju iznenađujuće pobede ozbiljno bi se približila Partizan i čekala bi još jedan kiks crno-belih.

Inače, ekipa Željka Obradovića do kraja ligaškog dela Evrokupa pored pomenutog susreta protiv Metropolitana, očekuju i gostovanja Šlonsku u Vroclavu (22. mart) i Trentu u Italiji (6. april), dok je meč protiv Lokomotive koji je trebalo da se igra 30.marta u Beogradu otkazan.

Istina, crno-beli i dalje sve drže u svojim rukama, ali ukoliko ne budu drastično promenili igru i pristup obavezama u odnosu na izdanje iz Litvanije, mogli bi da se nađu u velikom problemu.

Komentari (0)

Sport