Košarka

Rrekord sezone i umalo rekord NBA karijere: Bogdanović sa 32 poena razbio odbranu Niksa

Komentari

Autor: Euronews

23/03/2022

-

09:10

Rrekord sezone i umalo rekord NBA karijere: Bogdanović sa 32 poena razbio odbranu Niksa
Rrekord sezone i umalo rekord NBA karijere: Bogdanović sa 32 poena razbio odbranu Niksa - Copyright AP Photo/Jessie Alcheh

veličina teksta

Aa Aa

Odlične partije iz prethodna dva meča (Memfis, Nju Orleans), Bogdan Bogdanović upotpunio je vrhunskim izdanjem protiv Njujorka jer je sa 32 poena, četrii skoka i tri asitencije doprineo pobedi Atlante nad Njujork Niksima 117:111.

Briljirali su Tre Jang (45 poena) i srpski as, ubitačnim trojkama sustigli su vođstvo Niksa od 11 poena u prvom delu, a Bogdan je najavio rekord sezone već posle prvog poluvremena kada je postigao 19 poena. Ubacio je važnu "trojku" iz kornera kojom je vratio svoju ekipu u vođstvo rezultatom 108:105 pred završna dva minuta utakmice i utišao navijače Njujorka.

 

 

Mogao je reprezentativni bek Srbije i do rekorda NBA (35 poena) da je pogodio jednu "trojku" više iz 10 pokušaja (četiri pogodio), ali za njega i za Hokse važnije je što je nivo igre podigao na "Ol star" razinu. Imao je "Jokićev pas" preko celog terena za Janga uz zvuk sirene.  U poslednjih pet utakmica Bogdan je imao prosek od 20,8 poena.

Atlanta je 10. na Istoku, ali ako tandem Jang-Bogdanović bude igrao kao protiv Niksa moguće je da će preskočiti Šarlot ili Bruklin i zauzeti bolju poziciju u baražu za plej-of.

Komentari (0)

Sport