Košarka

Zvezdina prva meč lopta: Preko Krke do prvog mesta u AdmiralBet ABA ligi

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2022

-

16:20

Zvezdina prva meč lopta: Preko Krke do prvog mesta u AdmiralBet ABA ligi
Luka MItrović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je drugi put ove sezone pao pred Cedevita Olimpijom, pa će košarkaši Crvene zvezde večeras u hali "Aleksanda Nikolić" (18.00, TV Arena 1 Premium) imati priliku da pobedom nad Krkom u 24. kolu naprave još jedan značajan korak za overi prve pozicije u AdmiralBet ABA ligi.

Crveno-beli su favoriti iako će igrati bez Ostina Holinsa, Branka Lazića i Maika Cirbesa, mada će i Krka učiniti sve da iznenadi favorita i nekako dostigne Split u borbi za opastanak.

Košarkaš Luka Mitrović ne beži od uloge favorita, a takođe podseća na meč u Novom Mestu, kada su crveno-beli pobedili na koš razlike (71:70), nakon što su košarkaši Krke pred poslednju četvrtinu vodili 17 razlike.

 

 

"Imamo ulogu favorita u ovom meču, ali to moramo da opravdamo i dobrom igrom na terenu. Znate kako smo došli do pobede u Novom Mestu posle mnogo borbe i velikog zaostatka. Ta utakmica ispostavilo se bila je jedno od najvećih iskušenja u dosadašnjem toku lige. Zato želimo da dobro uđemo u meč, opravdamo ulogu favorita i dođemo do pobede", rekao je Mitrović.

AdmiralBet ABA liga, 24. kolo

Subota

Igokea - SC Darby 83:67

FMP - Borac 90:82

Nedelja

Cedevita Olimpija - Partizan 81:79

Mornar - Zadar 86:84

Budućnost - Cibona 90:65

Ponedeljak

Crvena zvezda - Krka 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Četvrtak

Split - Mega 18.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport