Košarka

Lejkersi preživljavaju noćnu moru ove sezone: Primili 82 koša za poluvreme i nemaju odgovor

Komentari

Autor: Euronews

30/03/2022

-

14:34

Lejkersi preživljavaju noćnu moru ove sezone: Primili 82 koša za poluvreme i nemaju odgovor
Lejkersi preživljavaju noćnu moru ove sezone: Primili 82 koša za poluvreme i nemaju odgovor - Copyright Tanjug AP/AP Photo/LM Otero

veličina teksta

Aa Aa

Šta se dešava sa Los Anđele Lejkersima? Tim koji je sastavljen od dve velike NBA zvezda, pet "Ol star" igrača doživeo je još jedno bolno otrežnjenje u Dalasu gde poraz od 128:110 ne otkriva svu nemoć ekipe Franka Fogela.

Porazan podatak je da u proseku primaju 112,4 koša po meču, a u Dalasu su im Luka Dončić i ostali košarkaši Maveriksa ubacili 82 poena za poluvreme, što je drugi najgori skor u istoriji. samo im je Boston 1959. godine za poluvreme iscepao mrežicu sa 83 koša!

Izostanci Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa mogli bi da budu opravdanje da i sa njima sa parketa nisu izlazili kao pokisli. Nema hemije u ekipi, bezličnih lica napuštaju parket, pa je pad na 11. mesto Zapada nagoveštaj da ova ekipa možda neće biti učesnik čak ni doigravanja za plej-of. A, samo pre dve godine Lebron ih je doveo do šampionskog prstena.

"Jednostavno, nismo bili dovoljno dobri, igrali smo bez čvrstine, koeficijenta inteligencije, fokusa i borbenosti. Dakle, neprihvatljiv je učinak u celini. Svih nas. Tabela je rezultat naših igara. Moramo da zadržimo koncentraciju, da radimo i gledamo samo u prvi naredni meč. Samo tako ćemo pobediti", samokritično je izjavio trener Frank Fogel.

 

 

Rasel Vestbruk je trebalo da upotpuni "Ol-star" trozubac sa Lebronom i Dejvisom, ali je baš on bleda senka košarkaša koji je rekorder po broju "tripl-dablova" u istoriji NBA. I ne samo da ne igra dobro, već je bio i drzak prema novinarima koji su ga upitali "šta treba to Lejkersi da promene da bi pobeđivali".

"A, šta vi mislite da treba da se promeni", uzvratio je Vestbruk pitanje.

Kada je čuo odgovor "pa, da pobeđujete", počeo je besno da ponavlja "Vaš odgovor je da treba da se pobeđuje". Spustio je ton tek kada je video da ga snimaju kamere.

"Sve je kul. Upamtićemo šta ste nam rekli", zaključio je nervozni Rasel.

Brutalno iskren bio je bek Stenli Džonson:

"Upravo smo dobili po "guz...". Iskreno, bez obzira na bilo šta drugo, razbili su nas. Bilo je 30 poena razlike tokom cele utakmice. Ne znam kako drugačije da vam objasnim. Moramo biti mnogo bolji od ovoga".

Lejkersi su ostvarili rekordan loš niz posle "Ol star" meča jer su dobili samo četiri meča, a izgubili čak 13! Lebron Džejms, Entoni Dejvis, Rasel Vestbruk, Karmelo Entoni, Dvajt Haurad, Trevor Ariza izazivaju samo strahopoštovanje kada im se pogledaju karijere. Na terenu ih se ove sezone niko ne plaši jer izgledaju na terenu, kako rekoše američki analitilčari, kao "dom penzionera".

"Jezerdžijama" ostaje još sedam mečeva do kraja prvog dela sezone (11. april) da preteknu San Antonio i nekako dođu do 10. mesta. Igraju protiv Jute, Nju Orleansa, dva puta protiv Denvera, Finiksa, Golden stejta i Oklahome.

Komentari (0)

Sport