Košarka

Jokiću nedostajala asistencija za tripl-dabl: Bogdanović uspešniji u srpskom derbiju

Komentari

Autor: Euronews

31/03/2022

-

08:50

Jokiću nedostajala asistencija za tripl-dabl: Bogdanović uspešniji u srpskom derbiju
Jokiću nedostajala asistencija za tripl-dabl: Bogdanović uspešniji u srpskom derbiju - Copyright AP Photo/David Zalubowski, File

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Denvera pobedili su Indijanu 125:118 i ostvarili treću uzastopnu pobedu u NBA ligi uy jo[ jednu neverovatnu partiju srpskog centra Nikole Jokića, kome je jedna asistencija nedostajala za tripl-dabl.

Somborac je Pejsersima ubacio 37 poena, 13 skokova i devet asistencija, a prilikom prvih devet šuteva na meču imao je stopostotan učinak.

Pratili su ga Bons Hajland sa 20 poena i sedam asistencija, odnosno Vil Barton sa 18 poena i Monte Moris i Demarkus Kazins sa po 11.

U redovima Indijane dvocifreni učinak su imala čak sedmorica igrača, a najefikasniji među njima je bio Badi Hild sa 20 poena.

I u duelu Atlante i Oklahome viđene su sjajne partije srpskih košarkaša, koji su u trijumfu Hoksa 136:118 zajedno postigli 33 poena. Efikasniji je bio Bogdan Bogdanović koji je za pobednički tim postigao 20 poena, uhvatio dve i ukrao isto toliko lopti, uz jednu asistenciju više.

S druge strane, Aleksej Pokuševski je ubacio 13 poena, a imao je i osam asistencija plus četiri skoka. U njegovoj ekipi najefikasniji je bio Lindi Voters sa 25 poena, od čega je sedam puta pogodio za tri poena.

Pored Pokuševskog, neuspeh u sinoćnjim utakmicama doživeo je u Nemanja Bjelica čiji je Golden Stejt poražen od Finiksa 103:107.

Srpski košarkaš je na parketu proveo 19 minuta i za to vreme postigao "mršavih" pet poena, uz četiri skoka i tri asistencije, uz jednu ukradenu loptu, ali i tri izgubljene.

Komentari (0)

Sport