Košarka

Željko Obradović zadovoljan posle Mornara: Agresivna odbrana donela rezultat

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2022

-

09:28

Željko Obradović zadovoljan posle Mornara: Agresivna odbrana donela rezultat
Željko - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan se pobedom nad Mornarom (95:83) u 25. kolu AdmiralBet ABA lige vratio na pobednički kolosek posle poraza od Cedevita Olimpije.

Trener crno-belih Željko Obradović istakao je pre svega kvalitetnu odbranu tima, pogotovo u prvom poluvremenu

"Počeli smo utakmicu u veoma dobrom ritmu, igrali agresivno i razlika između prvog i drugog dela igre bila je u agresivnosti u odbrani, uz činjenicu da je Mornar u nastavku neuporedivo bolje čitao stvari iz naše defanzive i zahvaljujući tome se vraćao u utakmicu i bio na tih šest, osam, deset razlike", rekao je Obradović.

 

 

Trener Mornara Mihajlo Pavićević, uprkos porazu, bio je zadovoljan reakcijom njegove ekipe 

"Partizan je više nego zasluženo pobedio. Odigrali smo na kraju mnogo bolje nego što sam ja očekivao u ovom trenutku. Izuzev prve četvrtine u koju smo potpuno dekoncentrisano ušli. Pokušao sam da objasnim igračima da se ovde kidaju noge i Barseloni i Realu, a ne jednom malom Živanoviću koji tek je počeo da igra. Ovo je proces sazrevanja kroz koji on i mnogi drugi moraju da prođu. Već od druge četvrtine smo uhvatili ritam, nismo srljali, bili smo disciplinovaniji te smo bili konkurentni u nekom delu utakmice. Nemam šta da zamerim igračima, pogotovo nakon svega što nam se dešavalo. Mnogi su u utakmicu ušli posle jednog ili dva treninga, dali su sve od sebe u ovakvoj atmosferi", rekao je Pavićević.

Komentari (0)

Sport