Košarka

Najbolji kradljivac lopti Evrolige Džon Braun napustio Uniks

Komentari

Autor: Euronews

05/04/2022

-

18:19

Najbolji kradljivac lopti Evrolige Džon Braun napustio Uniks
Džon Braun - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džon Braun (30) više nije član Uniksa. Američki krilni centar bio je pod ugovorom sa klubom iz Kazanja do kraja naredne sezone, ali je iskoristio mogućnost da promeni sredinu zbog suspenzije ruskih klubova iz evropskih takmičenja. 

U međuvremenu mu je propao angažman u Pert Vajldketsima jer nije uspeo da na vreme dobije neophodan međunarodni sertifikat, a čelnici australijske NBL lige nisu hteli da naprave izuzetak.

Braun je ove sezone debitovao u Evroligi uz zapažen učinak u dresu Uniksa koji je do suspenzije bio u trci za plej-of. Na 25 nastupa prosečno je beležio 10,3 poena, 4,8 skokova, 1,2 asistencije i 2,8 ukradenih lopti. 

Protiv Barselone je zabeležio sedam ukradenih lopti što je rekord Evrolige. Na sedam utakmica imao je makar pet ukradenih lopti, po broju ukradenih lopti tokom jedne sezone nadmašio je učinak Manua Đinobilija (64).

Pre dolaska u Kazanj igrao je u Virtus Romi, potom za Trevizo i Brindizi, pre nego što je 2020. godine potpisao za Uniks sa kojim je igrao finale Evrokupa.

Komentari (0)

Sport