Košarka

Krah razočaravajuće loših Lejkersa: Sanjali prsten, a ostali i bez plej-ina

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

09:37

Krah razočaravajuće loših Lejkersa: Sanjali prsten, a ostali i bez plej-ina
Dejvis - Copyright Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri, File

veličina teksta

Aa Aa

Los Anđeles Lejkersi su nokautirani ove sezone. Od velikih najava, snova o vraćanju šampionskog prstena, jedna od najvećih franšiza NBA lige u istoriji doživela je nestvarnu blamažu i dva meča pre kraja prvog dela sezone ostali su vez 10. mesta koje vodi u plej-in.

Trojica MVP igrača Lebron Džejms, Entoni Dejvis i Rasel Vestbruk, uz potporu "ol star" igrača Dvajta Hauarda i Karmela Entonija, pa Trevora Arize, Malika Monka trebalo je da budu strah i trepet na parketu. Imali su velikih problema sa povredama i neke čudne poraze, ali nisu smeli da dozvole da ostanu bez doigravanja i sezonu završe 11. aprila. 

Poraz od Finiksa bez Lebrona Džejmsa (preskočio 23 meča u sezoni) stigao je samo kao potvrda nemoći tima trenera Franka Fogela koji ne bi trebalo posle 11. aprila da bude zaposlen u klubu jer se šuška da će sam podneti ostavku.

"Ekstremno sam razočaran. Razočarali smo naše navijače, razočarali smo familiju Baz koja nam je dala mogućnost da budemo tu i donesemo uspeh franšizi", govorio je Fogel posle meča sa Finiksom.

 

 

To što su usled povreda Džejms, Entoni i Vestbruk igrali samo 21 od 80 mečeva zajedno ne umanjuje bruku i činjenicu da je tim u poslednjih 28 mečeva nanizao samo sedam pobeda i 21 poraz, da nisu imali kvalitet da dobiju bar dve u poslednjih sedam mečeva. Nisu imali ni napad, ni odbranu, primali su po 115 koševa u proseku.

"Naš cilj je bio šampionski prsten. Ali, bili smo tokom cele sezone u "delovima". Bron, Ras i ja smo bili na terenu zajedno samo četvrtinu mečeva, a kada trojica najboljih igrača nisu zajedno na terenu onda je zaista teško biti konkurentan. Razočarani smo...", istakao je Dejvis.

Lejkersi će morati da prekombinuju ekipu za narednu sezonu, previše vetarana u timu je možda i doprinelo da izgledaju ovako.

Komentari (0)

Sport