Košarka

Evroliga pokrenula postupak protiv Žalgirisa: Razlog ponašanje navijača na meču protiv Crvene zvezde

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2022

-

12:00

Evroliga pokrenula postupak protiv Žalgirisa: Razlog ponašanje navijača na meču protiv Crvene zvezde
Evroliga pokrenula postupak protiv Žalgirisa: Razlog ponašanje navijača na meču protiv Crvene zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

EVROLIGA POKRENULA POSTUPAK PROTIV ŽALGIRISA; Razlog ponašanje navijača na meču sa Zvezdom

 

Domaće pristalice su čak i fizički napale navijače crveno-bellih

 

 

Košarkaška Evroliga pokrenula je postupak protiv Žalgirisa zbog ponašanja navijača domaće ekipe na utakmici u Kaunasu protiv Crvene zvezde (103:98).

Košarkaši Crvene zvezde su u Litvaniji odbili da podignu transparent napisan na ukrajinskoj zastavi na kojoj je pisalo "Zaustavite rat", posle čega su usledile uvrede i provokacije domaćih navijača.

Oni su mahali zastavom NATO-a, uvredljivo su skandirali, a napadnuti su i gostujući navijači.

U međuvremenu se Crvena zvezda oglasila i objasnila zašto igrači nisu nosili ukrajinsku zastavu, podsetivši i na ostala dešavanja na susretu koja očigledno nisu promakla čelnicima Evrolige.

Takođe, navijači Crvene zvezde su napadnuti i potom izbačeni iz hale u Kaunasu.

"Na našu veliku žalost, naša molba da ne nosimo baner koji nije neutralan nije uslišena (da li pod nečijim pritiscima), a sve nakon toga predstavljalo je politički performans a ne sport, i ozbiljno je narušilo osnovna načela Evrolige i košarke! Zato sada imamo svako moralno i drugo pravo da očekujemo da Evroliga hitno reaguje, pokrene disciplinski postupak i na adekvatan način sankcioniše ovo kršenje osnovnih načela i Bylaws-a Evrolige i da, u skladu sa njim, kazni odgovorne za ispolitizovane i očigledno unapred pripremljene incidentne situacije i maltretiranje naše ekipe, naših navijača i uvrede na račun naše zemlje i našeg kluba u Kaunasu", navela je Zvezda između ostalog u klupskom saopštenju.

Komentari (0)

Sport