Košarka

Durent o ljutom rivalstvu Njujorka i Bruklina: To je suština košarke i dobro je za sport

Komentari

Autor: Euronews

07/04/2022

-

21:54 >> 00:54

Durent o ljutom rivalstvu Njujorka i Bruklina: To je suština košarke i dobro je za sport
Kevin Durent - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Bruklina Kevin Durent (33), govorio je o gradskom rivalstvu između Netsa i Njujork Niksa posle utakmice u Medison Skver Gardenu.

Meč je završen pobedom Bruklina 110:98, uz još jednu maestralnu partiju Durenta, koji je sa 32 poena, 10 skokova i 11 asistencija bio ključni igrač na parketu.

Jedan od najboljih košarkaša današnjice govorio je i o animozitetu koji navijači Niksa osećaju prema njemu i njegvom saigraču Kajriju Irvingu, zbog činjenice da su obojica odlučili da zaigraju za tim iz pregrađa umesto za Njujork.

"Znamo da nas mrze. Pogotovu u ovoj eri Netsa, jer Kajri i ja nismo izabrali Nikse. To je svakako doprinelu većem rivalstvu. Međutim, ovo je dobro i zabavno rivalstvo. Nije bitno ko je u timu, uvek će tako biti u ovom gradu. Postoje provokacije, ali kao što sam govorio i pre, volim da sretnem protivničke navijače na ulici", rekao je Durent i dodao:

"Nadam se da ako nastavimo da gradimo, da ćemo imati još veću netrpeljivost među navijačima, što je, po mom mišljenju, dobro za košarku. To je suština košarke i zahvalan sam što sam deo nje", zaključio je Durent.

Bruklin je trenutno na osmom mestu Istoka sa učinkom 42-38, dok su Niksi na 12. poziciji sa skorom 35-45 i za njih je takmičenje završeno.

Komentari (0)

Sport