Košarka

Indijana Pejsers želi iz Lejkersa da dovede "Ol star" igrača Rasela Vestbruka

Komentari

Autor: Euronews

12/04/2022

-

09:24

Indijana Pejsers želi iz Lejkersa da dovede "Ol star" igrača Rasela Vestbruka
Indijana Pejsers želi iz Lejkersa da dovede "Ol star" igrača Rasela Vestbruka - Copyright Tanjug AP/AP Photo/LM Otero

veličina teksta

Aa Aa

Debakl Los Anđeles Lejkersa jednostavno mora da izazove restart jedne od najvećih NBA franšiza, a ona počinje promenom trenera Franka Fogela.

Doći će zatim na red i promena u rosteru, a jedan od igrača koji nije opravdao epitet NBA zvezde i "Ol star" igrača je sigurno Rasel Vestbruk. Zato i stiže informacija "Bličera" da je Ras na meti Indijane Pejsersa koja je takođe imala sezonu za zaborav jer je ekipa ostvarila samo 25 pobeda na Istoku.

Trener Rik Karlajs želi u timu jednu zvezdu koja bi vodila ekipu i zato je počelo koketiranje sa Vestbrukom za koga bi, kako se ističe, ponudili Lejkersima beka Tajresa Halibartona i pika na draftu.

 

 

Vestbruk je prošlog leta stigao u Lejkerse iz Vašingtona kako bi sa Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisom vratio šampionski prsten, ali je pokazao još jednom zašto ga bije glas da nije timski igrač. Nije najbolje prihvatio ulogu "treće zvezde", to se odrazilo i na igru i na učinak na tgerenu. 

Za mnoge igrače bi prosek od 18,5 poena, 7,4 skoka i 7,1 asistencije u proseku bio odličan rezultat, ali ne i za Rasa koji je poslednjih 11 sezona igrajući za Oklahomu, Hjuston i Vašington čak četiri sezone završavao sa tripl-dabl učinkom u proseku i nikad manje od 21,8 poena.

Izgubio je Ras i živce kako su se nizali porazi, svađao se i sa medijima, nije pronalazio reči opravdanja za brodolom ekipe koja je ostala na 11. mestu sa samo 33 pobede.

Uz to je jasno rekao da u "Lejkersima nije imao potpunu slobodu u igri", što je bila jasan poruka. Indijana mu svakako nudi tu slobodu o kojoj priča 33-godišnji igrač sa najviše tripl-dablova u istoriji NBA. 

Lejkersi moraju prvo da izaberu novog trenera, a zatim da naprave strategiju novog tima.

Komentari (0)

Sport