Košarka

Vasilis Spanulis: Najviše mi je drago kada čujem da sam inspirisao igrače poput Dončića

Komentari

Autor: Euronews

12/04/2022

-

21:16

Vasilis Spanulis: Najviše mi je drago kada čujem da sam inspirisao igrače poput Dončića
Vasilis Spanulis: Najviše mi je drago kada čujem da sam inspirisao igrače poput Dončića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Bivši grčki košarkaš Vasilis Spanulis (39), izjavio je da mu je drago što ga najbolji igrač Dalasa Luka Dončić, smatra svojim uzorom.

Legendarni igrač Olimpijakosa gostovao je u emisiji "Table Talk: Life of a Prospect", sa Dončićevom majkom, Mirjam Potrebin i Tonijem Parkerom, gde su govorili o mladim talentovanim evropskim igračima, koji se takmiče u Evroligi.

Nezaobilazna tema razgovora je svakako bila i najbolji košarkaš Maveriksa, koji je u dresu Real Madrida 2018. godine u Beogradu, osvojio elitno takmičenje, kao i trofej najkorisnijeg igrača turnira.

Slovenac je potom prešao u Dalas i afirmisao se kao jedan od najboljih košarkaša današnjice. Često bi ga novinari u SAD pitali na koga je bazirao svoju igru, a Dončić bi neretko, između ostalih, odgovorio i "Spanulis".

Grčki košarkaš trostruki je osvajač Evrolige i to sa dva najveća rivala - Panatinaikosom (2009) i Olimpijakosom (2012,2013). Bio je i MVP elitnog takmičenja u sezoni 2012/13, kao i tri puta najkorisniji igrač fajnal fora.

"Što se mene tiče, ja sam oduvek voleo košarku, ona je bila moja strast i uvek sam bio srećan kada sam provodio vreme na terenu. Izuzetno mi je drago kada čujem da sam tokom karijere inspirisao mnogo igrača. Saznao sam da je među njima i neverovatni Luka Dončić... Znate, vi inspirišete košarkaša i karakterom, ne samo svojom igrom", zaključio je skromno Spanulis.

Dončić je tokom svoje debitantske sezone u NBA ligi bio i ruki godine. Ove sezone je praktično sam odveo Teksašane na četvrto mesto Zapada, uz učinak od 28 poena, devet skokova i osam asistencija u proseku po meču.

Komentari (0)

Sport