Košarka

Dalas u problemu: Dončić bi mogao da propusti prva dva okršaja sa Jutom

Komentari

Autor: Euronews

15/04/2022

-

22:30

Dalas u problemu: Dončić bi mogao da propusti prva dva okršaja sa Jutom
Luka Dončić - Copyright AP Photo/Tony Gutierrez

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Dalasa Luka Dončić (23) najverovatnije neće biti u sastavu Džejsona Kida za prvi meč plej-ofa protiv Jute, a postoji mogućnost da ne bude ni za drugi, otkrio je novinar Atletika Šams Čaranija.

Kako se navodi, Slovenac se još uvek oporavlja od istegnuća lista leve noge, povrede koju je zaradio u poslednjoj utakmici ligaškog dela sezone protiv San Antonija.

Čaranija je takođe naveo da je za njegov tip povrede, uglavnom potreban oporavak od minimum nedelju dana, a poređenja radi, plej Maveriksa je doživeo peh 11. aprila.

“Luka Dončić bi voleo da igra u subotu, kao i drugu utakmicu serije, ali će mu nažalost za saniranje povrede biti potrebno bar sedam dana. Rečeno mi je da u klubu prate oporavak i da svaki dan rade na poboljšanju njegove situacije. Mada, ako propusti prvi duel i stvari ne krenu na bolje, postoji verovatnoća da bi mu se i rehabilitacija odužila na deset dana“, rekao je Čaranija.

 

 

Serija počinje 16. aprila u Dalasu, gde će se odigrati i drugi okršaj tri dana kasnije. Treći susret na programu je 21. aprila u Juti, kada će biti 11. dan od povrede slovenačkog košarkaša. Američki mediji istakli su da će lider Teksašana verovatno biti spreman za utakmicu.

Maveriksi su prvu fazu takmičenja završili sa 52 pobede i 30 poraza. Trostruki Ol-star igrač je odigrao još jednu fenomenalnu sezonu i praktično sam odveo tim do plej-ofa i četvrtog mesta "krcatog" Zapada. Na 65 utakmica ove sezone u proseku je beležio 28 poena, devet skokova i osam asistencija. 

Komentari (0)

Sport