Košarka

Puna Arena gura Partizan ka četvtfinalu Evrokupa: Crno-beli bez prava na grešku, Huventud kao opomena

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2022

-

10:34

Puna Arena gura Partizan ka četvtfinalu Evrokupa: Crno-beli bez prava na grešku, Huventud kao opomena
Zek Ledej - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaše Partizana nakon sjajnog regularnog dela sezone očekuje duel osmine finala Evrokupa protiv turske Burse (20.30).

Plej-of ovog takmičenja je koncipiran tako da se igra samo jedna utakmica na terenu tima koji je ostvario bolji uspeh u grupnoj fazi, a to znači da opravdanje u smislu "slabog dana" ne može da bude uvaženo. Jer, ko bude bolji u 40 minuta efektivne igre taj ide na megdan Cedeviti Olimpiji.

Koliko je taj sistem takmičenja surov najbolje se videlo sinoć kad je Huventud kao najbolja ekipa grupne faze ovog takmičenja eliminisana od Ulma (79:73).

Ekipa Željka Obradovića završila je prvi deo sezone na drugoj poziciji grupe A sa učinkom od 12 pobeda i četiri poraza, a ispred "parnog valjka" našao se samo španski Huventud sa istim brojem pobeda i poaraza, ali bolju koš razliku.

Partizanov adut je svakako domaći teren na kome nisu poraženi od 20. januara kada ih pobedila Mega. Uz sjajnu podršku sa tribina, crno-beli će se uzdati u Kevina Pantera koji beleži 16,4 poena, Zeka Lideja koji postiže 13 poena po utakmici i zimsko pojačanje Matijasa Lesora, koji na devet odigranih utakmica ima 12,3 poena u proseku.

Bursa je godinu okončala na sedmom mestu u grupi B sa negativnim skorom 8-10, ali je sezonu završila sa četiri pobede u poslednjih pet mečeva.

Ono što je zanimljivo je da turski tim sa klupe predvodi bivši trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević, a glavna pretnja Partizanu mogao bi da bude Derek Nidam, bivši košarkaš Mornara i crnogorski reprezentativac, a on ove sezone prosečno beleži 12,8 poena po utakmici.

"Ono što je bitno je da se bude koncentrisan na to da se igra jedna utakmica. Sistem takmičenja je napravljen još letos tako da smo svesni da je ovo najvažniji deo sezone. Igrali smo sve da bi bili u ovoj situaciji da dođemo do toga da igramo plej-of i evo nas. Bursa igra veoma dobro, nalazi se u seriji dobrih rezultata, odlično je vodi kolega Alimpijević kom čestitam na svemu što radi. On je stabilizovao ekipu i to se vidi. Ovom prilikom želim i da se zahvalim navijačima Partizana na svemu što su uradili do sada tokom sezone, na toj podršci koja je neverovatna i samo neka tako nastave", kaže pred utakmicu trener Partizana Željko Obradović..

Zek Lidej je dodao da je ceo tim uzbuđen i da je ovo najvažniji deo sezone.

"Očekuje nas veoma težak protivnik. Mi moramo da sprovedemo zamisli trenera u delo i da se držimo plana utakmice. Ukoliko to učinimo, imamo dobro šansu da meč završimo uspešno. Svi smo uzbuđeni, plej-of je najbolji deo sezone, igra se za trofeje i mi sada moramo da uradimo naš posao na terenu", dodao je Ledej.

Komentari (0)

Sport