Košarka

Rasplet u AdmiralBet ABA ligi, Mega ima imperativ pobede kako bi izbegla baraž

Komentari

Autor: Euronews

22/04/2022

-

12:18

Rasplet u AdmiralBet ABA ligi, Mega ima imperativ pobede kako bi izbegla baraž
Rasplet u AdmiralBet ABA ligi, Mega ima imperativ pobede kako bi izbegla baraž - Copyright Partizan NIS/Dragana Stjepanović

veličina teksta

Aa Aa

Odloženim mečevima iz 16. kola, danas i sutra se spušta zavesa na prvi deo košarkaške AdmiralBet ABA lige.

Sve je rešeno već u prethodnom kolu, ostaje samo jedna nepoznanica: ko će od srpskih klubova Mega ili Borac igrati u baražu protiv Zlatibora, osvajača ABA 2 lige. Zbog pravila da u ABA ligi može igrati pet srpskih klubova, došlo se do apsurdne situacije da Zlatibor, kao osvajač ABA 2 lige neće sa sigurnošću igrati u ABA ligi već će morati da tu šansu traži kroz baraž protiv najslabije rangirane srpske ekipe u elitnom rangu, a to su Mega ili Borac, koji bi u drugim okolnostima sigurno obezbedili opstanak.

U tim okolnostima, Mega ima pobedu više od Borca, ali i lošiji međusobni skor i zato im je danas od 17.00 časova (TV Arena 2 Premium) potrebna pobeda nad Krkom koja već ispala. 

"Očekuje nas izuzetno bitna utakmica kojom imamo priliku da i definitivno obezbedimo opstanak u ligi. Ne sme da nas zavara poslednje mesto na tabeli Krke pošto su se u Novom Mestu namučile i najjače ekipe u ligi da dođu do bodova. Svi u klubu smo svesni značaja utakmice i potrebno je da uđemo sa potrebnom energijom u utakmicu, da nametnemo naš ritam od starta i uz dobru i agresivnu odbranu da dođemo do pobede sa kojom bi na pravi način zatvorili sezonu u ABA ligi", istakao je košarkaš Mege Luzka Cerovina.

Ako bi Mega izgubila, Borac bi sutra od 17.00 časova imao šansu da pobedom izbegne baraž sa Zlatiborom. U ostalim mečevima rezultati nisu bitni za poredak na tabeli. Krka je ispala, a Split, koji je trebalo da igra baraž sa drugoplasiranim iz ABA 2 se zbog pravila spasio. MZT je izgubio finale ABA 2, ali je direktno postao učesnik elitnog takmičenja naredne sezone.

U plej-ofu polufinala (serija od dve pobede) od 30. aprila igraće Budućnost - FMP i Cedevita Olimpija - Igokea. Crvena zvezda i Partizan su slobodni do 18. maja, kada počinju polufinalne serije. Crveno-beli će igrati protiv boljeg iz duela Cedevita Olimpije i Igokee, a crno-beli će imati prednost domaćeg terena protiv pobednika duela Budućnost - FMP. Polufinalne serije se igraju na dve pobede, a finalna serija za šampiona od 30. maja na tri pobede.

Odloženi mečevi 16. kola AdmiralBet ABA lige

Petak

Krka - Mega 17.00 (TV Arena 2 Premium)

Cibona - Zadar 19.00 (TV Arena sport 1)

FMP - Cedevita Olimpija 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Subota

Crvena zvezda - Igokea 13.00 (TV Arena 1 Premium)

Borac - Mornar 17.00 (TV Arena sport 3)

Split - Budućnost 19.00 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport