Košarka

Završnica AdmiralBet ABA lige: FMP sprema iznenađenje Podgoričanima

Komentari

Autor: Euronews

30/04/2022

-

13:54

Završnica AdmiralBet ABA lige: FMP sprema iznenađenje Podgoričanima
FMP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Večeras počinje plej-of AdmiralBet ABA lige u košarci, kao i baraž koji će odrediti koji od dva srpska kluba će naredne sezone biti član takmičenja. 

Prvi na teren će košarkaši Borca i Zlatibora. Duel u Čačku počeće u 17 časova (TV Arena sport 1).

Baraž se igra na dve pobede. Druga utakmica Borca i Zlatibora zakazana je za sredu, 5. maja, a eventualna treća četiri dana kasnije, u nedelju.

"Ove godine smo u ABA ligi pokazali da možemo da se nosimo sa znatno jačim protivnicima od sebe. To je ono što niko ne može da nam oduzme. Igramo protiv ekipe koja je osvojila Drugu ABA ligu. Zlatibor je sastavljen od dobrih pojedinaca, koji su ostvarili neverovatan rezultat. Zbog toga imamo veliko poštovanje prema protivniku. Mi smo, međutim,  ekipa iz AdmiralBet ABa lige, a igramo na domaćem terenu, tako da moramo da opravdamo taj renome", rekao je šef stučnog štaba Marko Marinović

 

Večeras će početi i "plej-in" dueli ABA lige, ekipa koje će se boriti za ulaz u polufinale i utakmice sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

Prvi duel počeće u 19.00 (TV Arena sport 3), a sastaće se Cedevita Olimpija i Igokea.

Dva sata nakon toga (21.00, TV Arena sport 2) svoju utakmicu odigraće Budućnost i FMP.

"Ovo je veliki uspeh za nas što smo uopšte u situaciji da igramo plej-of, znamo ekipu Budućnosti, nema mnogo tajni. Imali smo malo problema sa povredama, ali spremni smo za ovu utakmicu. Ako odgovorimo na njihovu skok igru, imamo šansu da se pokažemo u najboljem izdanju ", rekao je prvotimac FMP Danilo Tasić na konferenciji za medije.

Poput baraža, ovi dueli igraju se na dve pobede. Druge utakmice biće odigrane 4. maja, a eventualne treće četiri dana kasnije.

Pobednik duela Budućnost - FMP će u polufinalu igrati protiv Partizana, dok će se bolji iz susreta Cedevita Olimpija - Igokea sastati sa Crvenom zvezdom.

Komentari (0)

Sport