Košarka

Cedeviti pripao šuterski obračun: Poraz Igokee u Sloveniji

Komentari

Autor: Euronews

30/04/2022

-

20:58 >> 21:05

Cedeviti pripao šuterski obračun: Poraz Igokee u Sloveniji
Cedevita Olimpija - Copyright AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Cedevite Olimpije pobedili su na svom terenu Igokeu 93:79 u prvoj utakmici preliminarne runde AdmiralBet ABA lige. 

Susret u Sloveniji protekao je u izuzetno efikasnoj igri obe ekipe, koje su tokom čitave utakmice imale jako visok procenat šuta za tri poena (Cedevita 14/28 - 50 odsto, Igokea 15/25 - 48 odsto).

Domaćin je u prvoj četvrtini pogodio šest puta sa distance, sa druge strane gosti iz Laktaša su odgovorili istom merom i do kraja poluvremena su imali čak 66 odsto pogođenih šuteva za tri poena, ali su ipak bili u rezultatskom minusu - 54:47.

Iako je Igokea uglavnom jurila zaostatak, pružila je dostojan otpor i bila ravnopravan protivnik sve do poslednje četvrtine, kada je domaćin na krilima Dragića i Ferela definitivno rešio pobednika. Gosti su jednostavno izgubili koncentraciju, napravili dosta grešaka u odbrani, što su iskoristili rivali iz Slovenije.

Cedevita je u finišu odigrala na nivou i bez jednog od najboljih igrača - Jake Blažiča, uspela da povede u seriji i u Laktašima će za četiri dana imati priliku da reši seriju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru je bio Pulen sa 21 poenom, Dragić je dodao 18, Ferel jedan manje, dok se na drugoj strani istakao Ilić, koji je pored 19 poena zabeležio i 12 skokova.

Pobednik dvomeča Cedevita Olimpija - Igokea će u polufinalu plej-ofa regionalnog takmičenja igrati protiv Crvene zvezde. 

Komentari (0)

Sport