Košarka

Budućnost odbranila domaći teren: FMP izgubio u Morači

Komentari

Autor: Euronews

30/04/2022

-

23:03 >> 23:46

Budućnost odbranila domaći teren: FMP izgubio u Morači
Košarkaši Budućnosti i FMP-a - Copyright Admiralbet ABA liga/Buducnost VOLI

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Budućnosti pobedili su FMP 76:70 u prvom meču preliminarne runde AdmiralBet ABA lige.

Utakmica u Morači protekla je u izjednačenoj borbi obe ekipe, Beograđani su pružili dostojan otpor rivalu,  koji na domaćem terenu ne zna za poraz na poslednjih 12 utakmica u plej-ofu, ali nisu uspeli da naprave brejk.

Budućnost je sa sa dobrom energijom počela utakmicu i već nakon 10 minuta vodila 24:14, da bi do poluvremena imala +8 pri rezultatu 37:29.

Mali predah prijao je Beograđanima, koji su se sredinom treće četvrtine, serijom 13:2, vratili u meč (50:50), da bi poenima Tasića na šest minuta do kraja prvi put došli do vođstva - 60:59.

Usledila je 10-0 serija domaćina posle koje se očekivalo da će izabranici Aleksandra Džikića lako privesti meč kraju, ali je FMP odgovorio sa 8:0 i neočekivano uveo meč u neizvesnu završnicu.

Međutim, iznenađenje u Morači je izostalo, kada je Jagodić-Kuridža trojkom doneo Podgoričanima +5, na minut do kraja 73-68. 

Pokušao je FMP u nastavku da dođe do čuda preko penal završnice, međutim iskusna ruka Kobsa nije zadrhtala...

Upravo je Amerikanac bio najefikasniji u pobedničkom taboru sa 18 poena, dok su se na drugoj strani istakli Tasić sa 16 i Radonjić, koji je zabeležio poen manje.

Naredni duel je na programu u Železniku 4. maja, gde će Budućnost pokušati da overi plasman u polufinale regionalnog takmičenja.

Pobednik će igrati protiv Partizana.  

Komentari (0)

Sport