Košarka

Zajon Vilijamson ostaje u Pelikansima: Momentalno bih potpisao novi ugovor

Komentari

Autor: Euronews

01/05/2022

-

09:03

Zajon Vilijamson ostaje u Pelikansima: Momentalno bih potpisao novi ugovor
Zajon Vilijamson - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Nju Orleansa Zajon Vilijamson (21) voljan je da produži ugovor sa klubom, javljaju američki mediji.

Prvi pik sa drafta iz 2019. godine će moći naredne sezone da potpiše dugoročni ugovor sa Pelikansima, a kako se navodi, čelnici ovog NBA tima raspoloženi su da nastave saradnju sa krilnim centrom uprkos činjenici da je za tri sezone koliko je proveo u klubu, odigrao svega 85 utakmica!

"Potpisao bih ugovor momentalno! Svako ko me poznaje zna koliko želim da budem na terenu", rekao je Vilijamson, koji je zbog povrede stopala proveo čitavu sezonu na klupi.

Pelikansi su bez njegove pomoći uspeli da se domognu plej-ofa, gde su u prvom kolu poraženi of Finiksa 4:2. 

"Želeo sam da budem na parketu i mnogo mi je žao što nisam bio u mogućnosti da pomognem saigračima. Sa fizičke strane, možda sam mogao da obučem dres, ali posle razgovora sa ljudima u klubu, odlučio sam da je bolje da ne žurim sa povratkom", rekao je Amerikanac.

Osvrnuo se i na ekipu, koja je ove godine jača za nekadašnju zvezdu Portlanda - Si Džej Mekaluma.

"U moje prve dve sezone imali smo odličnu svlačionicu, dok je ove godine još bolja. Kompaktniji smo tim, plasirali smo se u plej-of i kada vidim naš potencijal i koliko smo jači na pojedinim pozicijama, mnogo se radujem za našu budućnost", zaključio je Vilijamson.

Krilni centar Pelikansa je neretko imao problema sa povredama. U svojoj ruki sezoni povredio je koleno zbog čega je odigrao svega 24 utakmice.

U drugoj sezoni je uspeo da upiše 61 nastup, tokom kojih je u pokazao sav potencijal, u proseku je beležio 27 poena, sedam skokova i četiri asistencije po meču.

Nju Orleans je regularni deo ove sezone završio na osmom mestu Zapada, dobivši vicešampiona NBA lige u prvom kolu plej-ofa. Ekipa iz Luizijane pružila je odličan otpor favorizovanom rivalu i uspela da pobedi dve utakmice, ali je na kraju ipak izgubila u seriji sa 4:2.

Komentari (0)

Sport