Košarka

Budućnost ide na Partizan: FMP izgubio i u Železniku

Komentari

Autor: Euronews

04/05/2022

-

23:19 >> 00:55

Budućnost ide na Partizan: FMP izgubio i u Železniku
Košarkaši Budućnost i FMP-a - Copyright Admiralbet ABA liga/FMP Meridian

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Budućnosti obezbedili su plasman u polufinale AdmiralBet ABA lige, pošto su I u drugoj utakmici baraža bili bolji od FMP-a, 79:74 (25:25, 15:21, 19:10, 20:18).

Podgorička ekipa je prethodno slavila u Morači i u narednom kolu sastaće se sa Partizanom.

Utakmica u Železniku odlučena je u samom finišu, kada su izabranici Aleksandra Džikića napravili seriju 8:2 na minut do kraja I stekli “velikih” +5 (77:72).Džouns je u narednom posedu za FMP imao ogroman promašaj na šutu za tri poena, susret je otišao u penal završnicu, gde je mirne ruke ostao Atić.

Što se toka utakmice tiče, početak je apsolutno pripao košarkašima FMP-a, koji su utakmicu otvorili neverovatnom serijom 12:0. Budućnost je u tim momentima bila bez igre, Kobs je prekinuo sušu, a podgorički tim je u nastavku deonice 9:0 serijom, došao do velikog preokreta I prve prednosti na meču - 19:20.

Imajući u vidu važnost ove utakmice, prvo poluvremeno (46:40) je bilo očekivano tvrdo I izjednačeno. Tasić je u tim momentima vukao Beograđane, dok je Micov držao Budućnost u igri.

Podgoričani su odlično počeli drugo poluvreme. Agresivnom odbranom u trećoj deonici, primorali su domaćina na veliki broj grešaka, posle kojih su lako dolazili do poena. Serijom 9:0, poveli su 59:56 pred odlučujuću četvrtinu, posle koje su ostvarili i veliku pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom taboru je bio Kobs sa 16 poena, Micov je dodao 12, dok su se na drugoj strani istakli Tasić sa 17 i Radonjić, koji je postigao četiri manje.

U drugoj utakmici baraža Cedevita Olimpija je sa 2:0 u seriji eliminisala Igokeu i ona će se u polufinalu regionalnog takmičenja sastati sa Crvenom zvezdom.

Komentari (0)

Sport