Košarka

Džejson Kid: Neko mora da pomogne Dončiću

Komentari

Autor: Euronews

05/05/2022

-

17:17

Džejson Kid: Neko mora da pomogne Dončiću
Džejson Kid: Neko mora da pomogne Dončiću - Copyright AP Photo/Amanda Loman

veličina teksta

Aa Aa

Trener Dalasa Džejson Kid (49) istakao je da njegovi igrači moraju da pomognu Luki Dončiću u duelu sa Finiksom.

Sansi vode 2:0 u seriji protiv Maveriksa, koji ruku na srce, osim Slovenca, nemaju nijednog raspoloženog košarkaša na terenu.

Prvi duel u Arizoni završen je 121:114, dok je rezultat u drugom meču bio 129:109. Dončić je u obe utakmice postigao kombinovano 80 poena.

"Važno je da neko uskoči i pomogne Luki. Niko nikada nije sam dobijao utakmice pa ne može ni Dončić. Treba mu prava pomoć, imao je sjajnu utakmicu, međutim, osim njega, niko se drugi nije pokazao. Moramo da nateramo ostale igrače da bolje šutiraju i s obzirom da se borimo protiv najboljeg tima u ligi i ostali košarkaši moraju biti bolji, pogotovu u ovom delu sezone", rekao je Kid posle druge utakmice.

Dalas je u seriji protiv Finiksa ostao bez pomoći Džejlena Bransona, koji važi za drugog igrača ekipe. U prvom duelu šutirao je iz igre 6-16, dok je u drugom susretu imao 3-12. Pored njega, ne blista ni Spenser Dinvidi, koji je tokom sezone uglavnom bio prva opcija sa klupe.

Serija se seli u Teksas, gde će Maveriksi 7. maja u 03:30 časova iza ponoći, pokušati da zabeleže pobedu i ostanu u igri.

Komentari (0)

Sport