Košarka

Selektor košarkaša Srbije Pešić poručio: Želimo igrače koji mogu fizički i psihički da izdrže Evropsko prvenstvo

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2022

-

15:59

Selektor košarkaša Srbije Pešić poručio: Želimo igrače koji mogu fizički i psihički da izdrže Evropsko prvenstvo
Selektor košarkaša Srbije Pešić poručio: Želimo igrače koji mogu fizički i psihički da izdrže Evropsko prvenstvo - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, govorio je u intervjuu za "FIBA.basketball" o predstojećim ciljevima "orlova", mladim igračima u Srbiji i predstojećem Evropskom prvenstvu koje je na programu početkom septembra ove godine.

Pre svega popularni Kari se osvrnuo na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

"Pobedili smo Slovačku dva puta, imamo još dve teške utakmice, protiv Letonije u gostima i Belgije kod kuće. Teoretski smo se kvalifikovali za narednu fazu, ali to ne znači ništa. Tamo nas čekaju Turska, Grčka i Velika Britanija, a te utakmice igraju se u avgustu, novembru i februaru. Još uvek je nepoznato za koje klubove će naši igrači nastupati i da li će moći da igraju za reprezentaciju", počeo je selektor Srbije.

Upitan je Pešić i šta misli o mladim igračima na šta je on odgovorio da je Srbij zemlja koja je u svetu prepoznatljiva upravo po razvijanju talentovanih košarkaša.

"U jednom momentu mladi igrači će morati da postanu nosioci reprezentacije jer Miloš Teodosić i Nemanja Bjelica neće igrati do kraja života iako se na njih računa u narednom periodu. Želimo sada da pravimo dobre rezultate, ali smo i srećni kada pomislimo na našu budućnost. Imamo igrače kao što su Balša Koprivica, Nikola Jović i Nikola Đurišić, a nadam se i da će još košarkaša dobiti priliku".

 

 

Bivši trener Bajerna i Barselone pričao je i o pripremama za Evropsko prvenstvo koje je na programu od prvog do 18. septembra.

"Već razmišljamo o Evropskom prvenstvu, gde ćemo na pripreme, kada ćemo i protiv koga da igramo prijateljske mečeve. Kontakt sa igračima ne prestaje, a protekle mesece smo iskoristili da posetimo igrače i vidimo kako se oni osećaju. Imamo preliminarni spisak na umu, ali sada sledi najvažniji deo sezone u NBA i Evroligi. Želimo igrače koji mogu fizički i psihički da izdrže izazove koje donosi Eurobasket. Igra se svaki dan, a ceo avgust i septembar treba posvetiti reprezentaciji", završio je Pešić.

"Orlovi" su na Evropskom prvenszvu u grupi B sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Komentari (0)

Sport