Košarka

Teodosić vodio Virtus do trofeja Evrokupa: Bursa poklekla u Bolonji

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2022

-

22:43 >> 23:09

Teodosić vodio Virtus do trofeja Evrokupa: Bursa poklekla u Bolonji
Virtus Bolonja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Virtusa šampioni su ovogodišnjeg izdanja Evrokupa, pošto su u finalu takmičenja u Bolonji savladali Bursu 80:67 (25:12, 16:19, 21:22, 18:14).

Italijanski tim opravdao je ulogu favorita u duelu protiv turske ekipe, koja je posle senzacionalnih pobeda u nokaut fazi nad Partizanom, Cedevitom i Andorom, ipak morala da "položila oružje" u Segafredo areni.

Košarkaši Virtusa su sa boljom energijom počeli utakmicu i zahvaljujući požrtvovanoj igri u defanzivi i velikom pritisku na spoljne igrače Burse, poveli su 25:12 nakon uvodnih 10 minuta.

Koncentracija izabranika Serđa Skariola blago je opala u drugoj četvrtini, često su pravili faulove pod košem, a greške domaćih igrača iskusno su kažnjavali Bitim i Holand sa penala.

Iako je igra Virtusa, predvođena iskusnim Teodosićem, bila lepša za gledanje, Bursa je kapitalizaovala svoje šanse i do kraja poluvremena prišla na -10 (41:31). Ekipa Dušana Alimpijevića je u nastavku utakmice konstantno disala za vratom rivala, međutim nije imala dovoljno snage za preokret.

Teodosić je odigrao maestralnu partiju, pronalazio je saigrače, odlično je odgovorio na zadatke u defanzivi, pogodio je neke bitne šuteve u trećoj četvrtini i utisak je da kada god bi turski tim rezultatski prišao Virtusu, spreman odgovor je imao kapiten reprezentacije Srbije. 

Bursa je početkom odlučujuće deonice uspela čak i da smanji -15 iz treće četvrtine, na krilima Nithama i Dudžinskog prišla je na pet poena zaostatka (64:59), međutim više nije mogla. Daleko iskusniji tim iz Bolonje uspeo je da održi stečeni kapital još iz prve četvrtine i na kraju je zasluženo slavio.

Najefikasniji u pobedničkom taboru je bio Teodosić sa 21 poenom, pratili su ga Džaiteh i Vims sa po 13, dok su se na drugoj strani istakli pomenuti Dudžinski i Bitim sa 14, odnosno 12 poena.

Nakon utakmice Miloš Teodosić je dobio nagradu najkorisnijeg igrača finalne serije (MVP).

Virtus je osvojivši Evrokup obezbedio plasman u Evroligi naredne godine.

Komentari (0)

Sport