Košarka

Sada je i zvanično: Nikola Jokić odbranio MVP titulu!

Komentari

Autor: Euronews

12/05/2022

-

00:56 >> 01:06

Sada je i zvanično: Nikola Jokić odbranio MVP titulu!
Sada je i zvanično: Nikola Jokić odbranio MVP titulu! - Copyright Tanjug/AP/Jack Dempsey

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Denvera Nikola Jokić (27) zvanično je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige za sezonu 2021/22.

Pre nekoliko dana dobro obavešteni novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski preneo je vest da je srpski centar odbranio MVP titulu, da bi danas stigla i zvanična potvrda iz najjače košarkaške lige sveta.

Nekadašnji 41. pik sa drafta je u borbi za trofej “Moris Podolf“ bio bolji od najvećeg konkurenta Džoela Embida iz Filadelfije, kao i Janisa Adetokumba iz Milvokija.

Nikola Jokić nagrađen je za maestralne partije tokom ligaškog dela sezone, gde je u odsustvu Džamala Mareja i dobrim delom Majkla Portera Džuniora, vodio desetkovani tim iz Kolarada do šestog mesta Zapadne konferencije.

Iako su Nagetsi u prvom kolu plej-ofa ispali od Golden stejta sa 4:1 u seriji, Srbin ima i više nego dovoljno razloga da bude zadovoljan. Oborio je brojne rekorde u takmičenju, od kojih se naročito izdvaja dostignuće da je postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u jednoj sezoni stigao do 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija.

Takođe, statistika mu je ove godine bila bolja nego prošle. U regularnom delu sezone je u proseku beležio 27.1 poena (58,3 odsto iz igre, 33,7 odsto za tri poena) 13.8 skokova i 7.9 asistencija po utakmici. 

Podsetimo, Jokić je prvi MVP koji je draftovan u drugoj rundi. Pre sedam godina franšiza iz Kolarada izabrala ga je kao 41. pika i rođeni Somborac je direktno iz Mege, karijeru nastavio u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Komentari (0)

Sport