Košarka

Sjajna Zvezda slavila protiv Cedevita Olimpije: Luka Mitrović vodio crveno-bele do prve pobede u seriji

Komentari

Autor: Euronews

12/05/2022

-

20:57

Sjajna Zvezda slavila protiv Cedevita Olimpije: Luka Mitrović vodio crveno-bele do prve pobede u seriji
Sjajna Zvezda slavila protiv Cedevita Olimpije: Luka Mitrović vodio crveno-bele do prve pobede u seriji - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevita Olimpiju 93:82 (26:23, 27:25, 18:15, 22:19) u prvom meču polufinalne serije AdmiralBet ABA lige. Utakmicu je prelomila prepoznatljiva treća deonica čete Dejana Radonjića koji su se velikom željom i sjajnom odbarnom "odelpili" na dvocifrenu razliku koju tim iz Slovenije nije uspeo da sustigne.

Pre meča, direktor AdmiralBet ABA lige Milija Vojinović uručio je nagradu za najboljeg defanzivca godine Branku Laziću, kao i MVP nagradu za najkorisnijeg košarkaša sezone Nikoli Kaliniću.

Na samom početku duela igralo se u serijima, da bi u drugoj polovini prve deonice Zvezda na krilima Vajta koji je u ovom delu meču postigao devet poena stvorila osetniju prednost. Ipak, igrači Cedevite predvođeni Jakom Blažičem uspeli su da umanje razliku na tri poena zaostatka.

U drugoj četvrtini mogli smo da gledamo tvrđu, ali ne i manje efikasnu igru. Ekipa Jurija Golemca izašla je iz bonusa posle samo tri minuta, što je Crvena zvezda iskoristila i konstantno je držala utakmicu u rasponu od tri do pet razlike u svoju korist. Cedevita je igrala u naletima koje su izabranici Dejana Radonjića uspešno odbijali predvođeni Nejtom Voltersom i Lukom Mitrovićem.

Tokom treće deonice obe ekipe su prikazale da umeju da igraju i atraktivnu košarku, budući da smo videli nekoliko alej-up kombinacija na obe strane. Ipak, presudila je želja igrača domaće ekipe koji su uspeli da uhvate čak sedam ofanzivnih skokova i iz tih sekundarnih napada naprave dvocifrenu prednost.

Košarkaši crveno-belih održavali su prednost u poslednjoj četvrtini i sigurnom i mirnom igrom priveli utakmicu kraju i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Mitrović sa 21 poenom, a pratili su ga Kalinić i Ivanović sa 17, odnosno 16.

Jaka Blažič se najviše istakao u Cedevita Olimpiji sa 20 poena, dok je Edo Murić dodao 14.

Prvu meč loptu Crvena zvezda će imati u Ljubljani 16. maja od 18.30 časova (Arena 1 Premium), a dan pre, drugi meč polufinalne serije odigraće Budućnost i Partizan (0:1) od 20.45 (Arena 1 Premium).

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 10, Davidovac 8, Mitrović 21, Lazić, Kalinić 17, Dobrić 5, Holins 6, Ivanović 16, Marković, Vajt 10, Kuzmić

Cedevita Olimpija: Pulen 10, Ferel 4, Edžim 3, Murić 14, Ogust 8, Blažič 20, Omić 11, Dragić 12, Radovanović

Komentari (0)

Sport