Košarka

Originalan kompliment Beverlija: Jokić bi poentirao i da nogom šutne loptu u koš

Komentari

Autor: Euronews

14/05/2022

-

13:42

Originalan kompliment Beverlija: Jokić bi poentirao i da nogom šutne loptu u koš
Originalan kompliment Beverlija: Jokić bi poentirao i da nogom šutne loptu u koš - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Gash

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Minesote Patrik Beverli pohvalio je Nikolu Jokića, istakavši da bi srpski centar poentirao iz reketa i kada bi nogom šutnuo loptu u koš.

Plejmejker Timbervulvsa gostovao je u emisiji "NBA Today" gde je zajedno sa čuvenim analitičarem Kendrikom Perkinsom, komentarisao drugu uzastopnu MVP titulu košarkaša Denvera.

Budući da se Beverli sa svojim timom takođe takmiči u Zapadnoj konferenciji, imao je prilike da odigra dovoljan broj utakmica protiv Nagetsa, pa je samim tim mogao da iz "prve ruke" prokomentariše Jokića, i to na krajnje originalan način.

"Našu konferenciju smatram najboljom. Kada Nikola primi loptu ispod koša, imam osećaj da bi ona ušla i da je šutne nogom. Ozbiljan sam. Ja bih ga stavio među šest najboljih centara svih vremena. Morate to da uradite", rekao je Beverli.

Perkins, koji je poznat kao veliki fan Džoela Embida, pridružio se pohvalama, iako je javno govorio da je centar Filadelfije opljačkan u MVP trci.

"Iako sam glasao za Embida ništa protiv Jokića. Srećan sam što centri preuzimaju NBA", rekao je nekadašnji košarkaš i dodao:

"Pod jedan, on je jedan od najveštijih centara u istoriji NBA. Pod dva, važna je priča koja je iza vas. Draftovan u drugoj rundi. Plus nema neke atletske sposobnosti i da bi dominirao ovakvo potrebno je mnoge drugih veština", zaključio je analitičar ESPN-a.

Podsećanja radi, Nikola Jokić dobio je 65 glasova za najkorisnijeg igrača lige, dok je Džoel Embid dobio 26. Treći je bio Janis Adetokumbo sa devet glasova.

 

Komentari (0)

Sport