Košarka

AdmiralBet ABA liga izdala saopštenje: Koš Luke Mitrovića bio regularan

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2022

-

18:21

AdmiralBet ABA liga izdala saopštenje: Koš Luke Mitrovića bio regularan
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Upravni odbor AdmiralBet ABA lige saopštio je da je na utakmici Cedevita Olimpija - Crvena zvezda koš Luke Mitrovića u posldnjoj stitinki meča bio regularan.

Duel je završen pobedom ekipe i Ljubljane 88:80 i majstorica će odlučivati ko će se se naći u finalu.

Liga se pozvala na FIBA pravilnik u kome stoji da ako je faul bio pre isteka vremena, šut i kasnije pogodak Luke Mitrovića je važeći.

"ABA liga želi da informiše javnost da je odluka doneta od strane sudija bila ispravna i u punom skladu sa pravilima FIBA, koja su stupila na snagu 1. januara 2022. godine. Ako je sat pokazivao više od 0.0 kada je došlo do faula, koš A igrača će se računati jer je sat zaustavljen u tom trenutku, a B igraču će biti dosuđen faul. A igrač dobija jedno slobodno bacanje. Tokom izvođenja bacanja igrači moraju da budu na mestima koja su određena pravilima. Sat pokazuje preostalo vreme. Meč se nastavlja posle poslednjeg slobodnog bacanja". 

"Otuda, kako su sudije donele odluku da se faul dogodio kada je sat pokazivao da je bilo više od 0.0 sekundi, što je bilo evidentno, sudijska odluka koja se tiče šuta Luke Mitrovića je bila u skladu sa pravilima", stoji u zvaničnom saopšetnju lige.

Majstorica je na programu u ponedeljak od 19.00 časova.

Komentari (0)

Sport