Košarka

Heroj Efesa posle neverovatne završnice protiv Olimpijakosa u Beogradu: Verovao sam u taj šut!

Komentari

Autor: Euronews

19/05/2022

-

21:06

Heroj Efesa posle neverovatne završnice protiv Olimpijakosa u Beogradu: Verovao sam u taj šut!
Vasilije Micić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Anadolu Efesa prvi su finalisti fajnal-fora Evrolige u Beogradu, pošto su trojkom Vasilija Micića uz zvuk sirene pobedili Olimpijakos 77:74.

Turski tim je tako drugi put uzastopno uspeo da se plasira u finale najjačeg evropskog takmičenja, gde će se za tron boriti protiv pobednika duela Real Madrid-Barselona.

Poslednja četvrtina donela je očekivano tvrdu utakmicu sa velikim brojem promašaja na obe strane. Svima je ruka drhtala, pa tako i Miciću, koji je na dva minuta do kraja promašio dva bitna bacanja. Međutim, kada je trebalo, nije razočarao...

"Ova situacija, odnosno utakmica bila je slična kao poslednja u regularnoj sezoni! Naučio sam lekciju! Promašio sam dva slobodna bacanja pre toga, verovao sam da ovaj šut na kraju može da uđe! Pričao sam i ranije da mi kao tim nemamo ljubomore ko uzima poslednji šut i ovoga puta sam to bio ja", rekao je heroj turskog tima neposredno po završetku meča.

Plejmejker istanbulske ekipe završio je susret u Beogradu sa 15 poena (5/16 iz igre), uz šest skokova i devet asistencija.

Trener Efesa Ergin Ataman nije krio zadovoljstvo posle meča.

"Čestitam mom dobrom prijatelju Barcokasu. Loša sreća za njih. Pogodili smo taj važan šut. Oni su jako dobar klub i čestitam im na sezoni. Imali smo dosta uspona i padova, nismo dobro počeli utakmicu, ali u drugom poluvremenu smo kontolisali meč, gde smo stekli i deset poena prednost. Bilo smo umorni, posebno Larkin. Falilo nam je snage u završnici. Olimpijakos se kasnije i vratio... Sada nam je ostala još jedna utakmica da odbranimo titulu", zaključio je Ataman, koji je još od ranije najavljivao trofej šampiona Evrope u Beogradu. 

Komentari (0)

Sport