Košarka

Željko Rebrača za Euronews Srbija: Verujem da će Vasa Micić ponovo biti MVP Fajnal fora

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2022

-

11:32

Željko Rebrača za Euronews Srbija: Verujem da će Vasa Micić ponovo biti MVP Fajnal fora
euronews - Copyright euronews

veličina teksta

Aa Aa

Prvi takmičarski dan Fajnal fora Evrolige u Beogradu je doneo velika uzbuđenja i iznenađenja, a proslavljeni srpski košarkaš Željko Rebrača je u razgovoru za Euronews Srbija posebno istakao sjajnu partiju Vasilija Micića u dresu Efesa.

Bivši reprezentativac je takođe priznao da ga je iznenadio trijumf Real Madrida nad Barselonom, ali i naglasio da je upravo to i draž turnirskog sistema takmičenja.

"Barselona je odigrala baš loš meč, što se posebno odnosi na drugo poluvreme u kojem je primila više od 50 poena, dok je Vasa Micić postigao poen uz zvuk sirene za pobedu Efesa nad Olimpijakosom na čemu mu čestitam, jer je to nešto što niko ne može da predvidi ", rekao je Rebrača.

Igrajući za grčki Panatinaikos sagovornik Eruonews Srbija je 2000. godine dobio MVP nagradu završnog turnira Evrolige,  za koju veruje da i ovoga puta može da ode u ruke Vasilija Micića.

Euronews

"Nadam se da će i ove godine Vasa biti MVP turnira, kaošto je to bio i prošle. Mi sportisti znamo koliko ulažemo u sebe, koliko se trudimo i kad dobijete takvu nagradu to je onda veoma emotivno. Za mene je konkretno ta nagrada imala posebnu težinu jer sam prvu titulu šampiona Evrope osvojio sa Partizanom 1992. godine, ali nisam bio nosilac igre, pa sam želeo da je osvojim i sa grčkim timom u kojem sam bio jedan od glavnih šrafova".

Rebrača je naglasio da je sam dolazak najboljih evropskih ekipa u Beograd velika stvar, ne samo za glavni grad, već i za Srbiju generalno.

"Srbija je zemlja košarke i sigurno da takmičenje ovakvog tipa ima veliki značaj. Važno je da smo na radaru, da mnogi ljudi iz sveta sporta, ali i obični navijači dođu u Beograd, a bitno je i zbog velikog uticaja na omladinu da počne sa bavljenjem sporta".

Željko Rebrača je naglasio da će na Zlatiboru i ove godine bitiorganizovan njegov košarkaški kamp na koji mogu da se prijave i oni koji se bave ovim sportom, ali oni koji tek počinju da treniaju.

"Prva grupa od 3. do 10. jula je popunjena, ali u onoj grupi od 20. do 17. jula im ajoš mesta i svi zainteresovani mogu da se prijave. Družićemo se sedam dana, na raspolaganju će nam biti vrhunski treneri i uslovi za rad. Želimo da pomogemo svakom detetu da bude najbolja verzija sebe, kako da nauče da se socijaliziju i prihvate autoritet", rekao je Rebrača.

Komentari (0)

Sport