Košarka

Obradović pred odlučujuću utakmicu: Da budemo dostojanstveni i pobedimo

Komentari

Autor: Euronews

21/05/2022

-

13:41

Obradović pred odlučujuću utakmicu: Da budemo dostojanstveni i pobedimo
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana u nedelju igraju jednu od ključnih utakmica ove sezone. 

Protivnik u dvorani "Aleksandar Nikolić" u trećoj utakmici polufinalne serije AdmiralBet ABA lige je Budućnost. Utakmica će početi u nedelju u 21 čas.

Trener crno-belih Željko Obradović ističe da je Partizan spreman.

"Što se same utakmice tiče, izanalizirali smo i mislim da će ekipa biti spremna da odigra dobar meč", rekao je Obradović u najavi utakmice.

Obradović je naveo da je napravljena detaljna analiza svega šta se dešavalo u prve dve utakmice, sa posebnim akcentom na poslednju u Podgorici.

"Ono što je moja želja, to je da s obzirom na to da smo do sada odigrali četiri utakmice protiv Budućnosti, dve u Beogradu i dve u Podgorici, da je bila izvanredna atmosfera i da je vladao pravi fer-plej. Zaista bih voleo da to bude tako i sada bez obzira što utakmica ima ogroman značaj jer pobednik ide u finale. Pozivam navijače Partizana da dostojanstveno isprate utakmicu, da pomognu našem timu sa dozom onoga što je i do sada krasilo utakmice, a to je odnos prema svim ljudima iz Budućnosti", kazao je Obradović. 

Kapiten Partizana Rade Zagorac je pred sutrašnji duel rekao da su svi u timu očekivali da će plej-of serija biti "izazovna i kvalitetna".

"Sam spisak učesnika plej-ofa je navodio na to. Ranijih godina, uz dužno poštovanje svih ekipa koje su igrale plej-of, nikako nije moglo da dođe do ove četiri ekipe, a to je ove sezone garantovalo dobru, kvalitetnu košarku i dobar taj takmičarski deo. Što se tiče Budućnosti, ove godine smo igrali dosta puta sa njima. U plej-ofu su stvari poznate, nema previše vremena za neke promene i prilagođavanja. Uglavnom su to neke finese koje mogu da se isprave kroz nekoliko treninga do sledeće utakmice. Tako je bilo i ovaj put". 

"Sve u svemu nismo zadovoljni utakmicom u Podgorici i jasno nam je na kojim stvarima je trebalo da radimo, na kojima smo radili i mislim da spremni dočekujemo utakmicu. Verujem da će uz veliku podršku koju priželjkujemo i koju prizivamo sve biti u redu i da ćemo doći do plasmana u finale", istakao je Zagorac. 

Komentari (0)

Sport