Košarka

Šejn Larkin: Trofej iz Beograda draži od onog iz Kelna

Komentari

Autor: Euronews

21/05/2022

-

23:33 >> 01:50

Šejn Larkin: Trofej iz Beograda draži od onog iz Kelna
Šejn Larkin - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Efesa Šejn Larkin nije krio zadovoljstvo posle odbrane titule šampiona Evrope. Tim iz Istanbula je u finalu u Beogradu pobedio Real Madrid 58:57 i tako posle Olimpijakosa postala druga ekipa u istoriji koja je dva puta uzastopno osvajala Evroligu.

"Na okupu smo četiri godine i postali smo prava porodica. Niko nije znao kakav ćemo uspeh postići. Tri godine smo zaredom u finalu Evrolige. Prvo smo izgubili zbog neiskustva, da bi smo naredna dva osvojili u nizu. Ovo je sjajna priča i ponosan sam na sve u klubu, od saigrača, trenera do članova osoblja", počeo je Larkin i otkrio koji mu je trofej draži, ovaj iz Beograda, ili onaj iz Kelna prošle godine.

"Ovaj mi je preči od onog iz Nemačke. To je bilo sjajno iskustvo, ali ovo je još lepše. Mnogo timova je osvojilo jednu titulu prvaka Evrope, a samo dve ekipe su uspele da odbrane taj naslov. Isto tako, u Kelnu smo posle pobede u finalu otišli u hotelsku sobu, pošto je sve bilo zatvoreno. Sada sam mogao da zagrlim majku odmah nakon meča i da zajedno sa njom proslavim ovaj veliki momenat", rekao je Larkin.

Košarkaš Efesa nije propustio da pohvali saigrače iz tima.

"Znam da najviše hvale mene i Vasu, ali bez pomoći ostalih saigrača ne bismo bili tu gde jesmo danas. Nikada se neće izdvojiti samo jedan košarkaš, imamo dosta igrača u rotaciji koji mogu da naprave razliku na terenu i zaista sam ponosan na sve njih", zaključio je Turčin.

Larkin je u finalu protiv Madriđana proveo 36 minuta na parketu. Zabeležio je 10 poena uz dosta loše procente šuta (4/15). Srećom po njega i njegov tim, Vasilije Micić je uz Plejsa odigrao fenomenalnu utakmicu. Srpski reprezentativac postigao 23 poena (8/15), a nakon utakmice osvojio je trofej namenjen najkorisnijem igraču fajnal-fora Evrolige.

Komentari (0)

Sport