Košarka

Ergin Ataman: Žao mi Reala, imam "zvezde" koje znaju da igraju ovakve utakmice

Komentari

Autor: Euronews

22/05/2022

-

00:36 >> 00:37

Ergin Ataman: Žao mi Reala, imam "zvezde" koje znaju da igraju ovakve utakmice
Ergin Ataman: Žao mi Reala, imam "zvezde" koje znaju da igraju ovakve utakmice - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Efesa Ergin Ataman govorio je na konferenciji za medije posle osvajanja Evrolige u Beogradu.

Turski tim pobedio je u finalu Real Madrid 58:57 i tako uz Olimpijakos postao jedini tim u istoriji koji je odbranio naslov prvaka Evrope.

“Žao mi je igrača Reala, odigrali su dobru utakmicu, ali mi smo se bolje snašli u poslednjoj četvrtini, naročito u samom finišu utakmice, pošto u ekipi imam zvezde koje znaju kako da igraju u takvim situacijama. Imali smo problema ispod koša u trećoj četvrtini, dopustili smo dosta poena, međutim našli smo načina da pobedimo i da odbranimo titulu“, rekao je Ataman.

Osvrnuo se na učinak Tibora Plejsa, koji je uz Vasilija Micića odigrao fenomenalnu utakmicu. Centar istanbulske ekipe zabeležio je 19 poena, od kojih je 10 postigao u poslednjoj četvrtini.

“Savršena utakmica, savršena sezona za njega. On je takođe bio zaslužan za naš plasman na fajnal-for, budući da je imao sjajnu petu utakmicu protiv milanske Olimpije u Istanbulu. Verovali smo u njega i njegovu sposobnost da pogodi šuteve sa polu distance i za tri poena. U finišu se odlično snalazio sa prodorima Larkina i Micića“, istakao je turski stručnjak.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Efesa bio je srpski reprezentativac, koji je sa 23 poena bio najefikasniji pojedinac meča. Nakon utakmice dobio je i MVP priznanje završnog turnira Evrolige.

“Micić ima samo 27 godina i očekujem da će imati dugu karijeru. Verujem da će imati prilike da zabeleži još ovakvih uspeha, kao i ja. Možda nisam mlad kao on, ali ćemo pokušati. On je dobar momak, snažan je plejmejker, napredovao je mnogo tokom poslednje četiri sezone. Ove godine imao je nekih uspona i padova, ali kada je trebalo, odigrao je sjajno. Odličan je u defanzivi, može da pogodi teške šuteve, ima dobre prodore, šta možete još poželeti od plejmejkera?“, zaključio je Ergin Ataman.

Komentari (0)

Sport