Košarka

Partizan i Budućnost u majstorici ciljaju finale AdmiralBet ABA lige

Komentari

Autor: Euronews

22/05/2022

-

11:54

Partizan i Budućnost u majstorici ciljaju finale AdmiralBet ABA lige
Partizan - Budućnost - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana u hali "Aleksandar Nikolić" u majstorici polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige dočekuju Budućnost. Odlučujući meč igra se večeras od 21 čas uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Izabranici Željka Obradovića imaju priliku da izbore plasman u finale, na koje čekaju već devet godina, još od sezone 2012/13 kada su u Laktašima nadigrali Crvenu zvezdu (71:63) i osvojili trofej. 

Crno-beli su bili blizu da već u Podgorici stignu do drugog trijumfa i plasmana u samu završnicu regionalne lige, međutim, pobedu su ispustili u poslednjim sekundama.

"Napravili smo detaljnu analizu svega onoga što se dešavalo u prethodne dve utakmice, sa posebnim akcentom na ovu poslednju u Podgorici koju smo izgubili. Do sada smo odigrali četiri utakmice protiv Budućnosti, dve u Beogradu i dve u Podgorici, na svakoj je bila izvanredna atmosfera i  vladao je fer-plej. Zaista bih voleo da to bude tako i sada bez obzira što utakmica ima ogroman značaj. Pozivam navijače Partizana da dostojanstveno isprate utakmicu, da pomognu našem timu sa dozom onoga što je i do sada krasilo utakmice, a to je korektan odnos prema ljudima iz Budućnosti. Što se same utakmice tiče, mislim da će ekipa biti spremna da odigra dobar meč", podvukao je Željko Obradović.

Pogođena trojka Vladimira Micova na tri sekunde do kraja donela je Podgoričanima trijumf u drugom meču polufinala plej-ofa i nadu da mogu do iznenađenja u majstorici u Beogradu.

U odnosu na rivala, Budućnost je u AdmiralBet ABA ligi imala više uspeha poslednjiih sezona. Bila je prvak 2018, godine, a u naredne dve je stigla do finala koje je izgubila od Crvene zvezde. 

 
"Cela sezona staje u preostalih 40 minuta u nedelju veče. Znamo šta nas očekuje, znamo šta treba da se uradi. Ispred naše dvorane stoji grafit: Bez imalo straha, do poslednjeg daha! E tako bih voleo da odigramo u nedelju veče, da damo sve od sebe, pa kako bude", izjavio je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

U četiri međusobna duela u ovoj sezoni, Partizan ima bolji skor - 3:1. 

Komentari (0)

Sport