Košarka

Panter srušio Budućnost u Beogradu: Partizan prvi finalista regionalnog takmičenja

Komentari

Autor: Euronews

22/05/2022

-

22:53 >> 23:42

Panter srušio Budućnost u Beogradu: Partizan prvi finalista regionalnog takmičenja
Kevin Panter - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je prvi finalista AdmiralBet ABA lige! Crno-beli su u krcatoj dvorani Aleksandar Nikolić ubedljivo savladali Budućnost 101:77 (26:21, 29:14, 22:24, 24:18) i sa 2:1 u seriji obezbedili mesto u finalu regionalnog takmičenja posle punih devet godina.

Izabranici Željka Obradovića su posle tesnog poraza u Podgorici ozbiljno shvatili zadatak ispred sebe i protivniku nisu dozvolili ni promil šanse u Beogradu.

Panter, koji se nije upisivao u strelce u drugom meču, odgovorio je fenomenalnom partijom. Amerikanac je radio je šta je hteo na terenu, koristio mis-meč situacije, pogađao je teške šuteve preko ruku protivnčih igrača, da bi na kraju utakmicu završio sa čak 30 poena.

Ključ pobede crno-belih leži u fenomenalnoj igri u prvom poluvremenu, koje je možda bilo i najbolje ove sezone. Pogodili su do tada 10 trojki iz 17 pokušaja, a izuzetno agresivnom odbranom i sjajnom realizacijom u napadu stekli su 20 poena razlike - 52:32.

Budućnost je neko vreme parirala šuterski, zabeležili su 12 poena iz tranzicije, bilo je 31-26 sredinom druge četvrtine, a onda je krenula 16:2 serija Partizana, posle koje više nije bilo povratka za Podgoričane.

Početkom treće četvrtine Peri je iskoristio blagi pad koncentracije Partizana, pa je nakon nekoliko učinkovitih napada možda i raspalio maštu gostujućeg tima, međutim kada god bi Budućnost rezultatski pokušala da priđe rivalu, spreman odgovor je imao Panter.

Crno-beli su na ulasku u poslednju deonicu imali +16 (77:59), a kako je utakmica odmicala u jednom trenutku je bilo i maksimalnih 28 poena prednosti. Obradović je usled velike razlike u finišu dao šansu i ostalim košarkašima sa manjom minutažom.

Pored Pantera, odličnu rolu imao je i Ledej sa 16 poena, Zagorac je dodao 11, Lesor 10, dok se na drugoj strani istakao Sili sa 20poena.

U drugom polufinalu regionalnog takmičenja Crvena zvezda će sutra u 19 časova ugostiti Cedevitu Olimpiju (Arena 1 Premium). Rezultat je 1:1 u seriji.

 

Kraj utakmice. Partizan - Budućnost 101:77. Crno beli su u finalu regionalnog takmičenja.

Partizan nastavlja sa odličnom igrom. Poenima Zagorca i Ledeja sada imaju maksimalnih +23 na sedam minuta do kraja utakmice.

Kraj treće četvrtine 77:59

Budućnost je ovu deonicu rešila u svoju korist rezultatom 24:22. Peri je sa nekolko učinkovitih napada raspalio maštu svoje ekipe, međutim Panter je gotovo nepogrešiv. Amerikanac igra jednu od svojih najboljih partija ove sezone, za sada ima čak 30 poena.

Crno-beli održavaju prednost od 20 razlike. Budućnost je na momente pokazala nešto bolju igru, ali kada god bi pokušala da se rezultatski vrati u meč, spreman odgovori je imao fenomenalni Panter. Utisak je da Podgoričani ne umeju da pariraju izuzetno brzoj igri rivala. Potreban je Kobs...

Budućnost koristi nešto slabiju koncentraciju Partizana, koji je za tri minuta u drugom poluvremenu ima četiri izgubljene lopte. Nakon učinkovitih napada Podgoričana rezultat je 61:44 za crno-bele.

Kraj prvog poluvremena: 55:35

Možda i najboje poluvremene Partizana ove sezone. Panter je zabeležio čak 21 poen, Ledej ima deset manje. Crno-beli su posle serije 16:2 dobili ovu četvrtinu sa 29:11. Domaćin je pogodio čak 10 trojki iz 17 pokušaja. Utisak je da su Podgoričani digli ruke. Zasta teško izlaze na kraj sa bekovskim tandemom Partizana, koji konstnantno koristi mis-meč situacije i odličnom realizacijom su došli i do +20. Uzdanica Podgoričana Kobs je zabeležio samo tri poena. Jedini koji je iole raspoložen kod gostiju je Nikolić sa tri poena.

Fenmenalna igra Partizana. Izuzetno agresivnom odbranom i fantastičnom realizacijom u napadu crno-beli su na tri minuta do kraja prvog poluvremena poveli 46-28. Serija crno-belih 12:0. Budućnost deluje bespomoćno na terenu.

I jedni i drugi su ispunili ponus posle pet minuta igre u drugoj deonici. Lesor atraktivnim zakucavanjem donosi Partizanu prvu dvocifrenu prednost -39:28.

Nakon tri minuta u drugoj četvrtini Partizan ima maksimalnih +9. Tandem Panter-Ledej predvodi napad crno-belih, koji za sada imaju dobre procente šuta iz igre (11/19). Na drugoj strani Nikolić se dobro snalazi pod košem i on je sa šest poena najefikasniji u taboru podgoričkog tima.

Prva četvrtina 26:21.

Razigrali su se i jedni i drugi, a naročito sa distance. Partizan je pogodio pet trojki, Budućnost četiri. U taboru domaćina prednjači Panter sa čak 12 poena, pored njega odličnu rolu ima Ledej sa osam. Igra se zasniva na šutu za tri poena.

Posle nekoliko šusnih minuta, rezultat je 14-10 u korist ekipe Željka Obradovića. Crno-beli su pogodili tri trojke, a Micov na drugoj strani jednu. Najefikasniji je Panter sa pet poena, utisak je da će on preuzimati inicijativu u ovom meču, naročito zbog činjenice da je odigrao dosta lošu drugu utakmicu.

Tvrd početak utakmice. Nakon dva minuta crno-beli su polovičnim učinkom Pantera sa penala poveli 1:0. Serija promašaja na obe strane.

Utakmica je počela, prvi napad ima Partizan.

Košarkaši Partizana i Budućnosti od 21 sat igraju treću, odlučujuću utakmicu polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Izabranici Željka Obradovića imaju priliku da izbore plasman u finale, na koje čekaju već devet godina, još od sezone 2012/13 kada su u Laktašima nadigrali Crvenu zvezdu (71:63) i osvojili trofej. 

Crno-beli su bili blizu da već u Podgorici stignu do drugog trijumfa i plasmana u samu završnicu regionalne lige, međutim, pobedu su ispustili u poslednjim sekundama.

Pogođena trojka Vladimira Micova na tri sekunde do kraja donela je Podgoričanima trijumf u drugom meču polufinala plej-ofa i nadu da mogu do iznenađenja u majstorici u Beogradu.

U odnosu na rivala, Budućnost je u AdmiralBet ABA ligi imala više uspeha poslednjiih sezona. Bila je prvak 2018, godine, a u naredne dve je stigla do finala koje je izgubila od Crvene zvezde. 

Komentari (0)

Sport