Košarka

Džikić utučen posle poraza: Očekivao sam više hrabrosti i energije od moje ekipe

Komentari

Autor: Euronews

23/05/2022

-

09:20 >> 12:12

Džikić utučen posle poraza: Očekivao sam više hrabrosti i energije od moje ekipe
Džikić utučen posle poraza: Očekivao sam više hrabrosti i energije od moje ekipe - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

rener Budućnosti Aleksandar Džikić smatra da je njegovoj ekipi trebalo više hrabrosti, energije i čvrstine u duelu protiv Partizana u Beogradu.

Crno-beli su rutinski savladali podgoričku ekipu 101:77 i sa 2:1 u seriji plasirali su se u finale AdmiralBet ABA lige posle devet godina.

“Čestitke Partizanu na ulasku i finale i puno sreće. Što se nas tiče, očekivao sam da ćemo igrati sa malo više hrabrosti, malo više energije i čvrstine u ovoj trećoj utakmici, ali nismo", istakao je Džikić na konferenciji za medije posle utakmice.

Plejmejker Partizana Kevin Panter se nije upisivao u strelce u Podgorici, ali zato je odgovorio u Beogradu sa 30 poena. Odličan je bio I Zek Ledej sa 16 poena.

“Dozvolili smo njihovim ključnim igračima da uđu u ritam i onda im je napad lakše funkcionisao i sa više energije su igrali u odbrani. Stvarno bih voleo da smo igrali drugačije u ovoj utakmici, ali nismo. Nisam mislio na voljni momenat, mislio sam na više čvrstine i odlučnosti. Ne mogu da kažem da je neko izašao i da nije hteo da igra večeras”, istakao je strateg Budućnosti.

Crno-beli su angažovanom igrom u odbrani I odličnoj realizaciji sa distance, na poluvremenu ubacili 10 trojki iz 17 pokušaja I na odmor otišli sa 20 poena prednosti – 52:32.

“Otvorili su utakmicu dobro, pogađali su i neke teške šuteve... Ne mogu da kažem da smo ih ostavljali same i da su pogađali, bilo je i tih situacija, ali pogađali su i teške šuteve što ti daje dodatnu energiju i samopouzdanje.. Mislim da je trebalo bolje da realizujemo situacije unutar reketa koje su bile izgledne, propuštali smo šanse, naročito u drugoj četvrtini ", zaključio je bivši trener Partizana.

Komentari (0)

Sport