Košarka

Trijumf Crvene zvezde u prvoj utakmici, Partizan nije uspeo da odgovori na agresivnost protivnika

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2022

-

22:05

Trijumf Crvene zvezde u prvoj utakmici, Partizan nije uspeo da odgovori na agresivnost protivnika
Trijumf Crvene zvezde u prvoj utakmici, Partizan nije uspeo da odgovori na agresivnost protivnika - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan 90:76 (19:23, 23:16, 24:19, 24:18) u prvom meču finalne serije AdmiralBet ABA lige. Ključna je bila treća deonica u kojoj su igrači domaćina sjajno zaigrali odbranu i zaustavili skoro sve igrače crno-belih. U napadu su dolazili do lakih poena i tako ostvarili dvocifrenu prednost koju Partizan nije mogao da sustigne.

Tokom prvog poluvremena gledali smo egal utakmicu u kojoj nijedna ekipa nije uspela da se "odlepi" na veliku prednost, sjajan u Partizani bio je Avramović, dok se na drugoj strani istakao Davidovac.

Pomenuta treća deonica je maltene rešila pitanje pobednika. Zvezda je bila dobra u oba pravca i nije dozvolia Partizanu da igra svoju igru.

U poslednjoj deonici Zvezda je održavala prednost i nije dozvoljavala partizanu da se vrati u meč.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikola Ivanović sa 16 poena, a pratili su ga Dobrić i Mitrović sa po 14.

Na drugoj strani najviše se istakao Kevin Panter sa 15, dok je Dalas Mur dodao 12 poena.

Drugi meč na programu je u nedelju od 20.00 takođe u hali "Aleksandar Nikolić", a ponovo će domaćin biti Crvena zvezda.

Sastavi:

Crvena zvezda: Ivanović 16, Dobrić 14, Mitrović 14, Volters 11, Davidovac 10, Holins 7, Kuzmić 7, Vajt 4, Kalinić 3, Marković 2, Lazarević

Partizan: Panter 15, Mur 12, Ledej 11, Avramović 10, Lesor 9, Madar 8, Koprivica 7, Smailagić 4, Zagorac

Uživo, Crvena zvezda - Partizan 

Četvrta četvtina:

40' Trijumf Zvezde, vodi ekip Dejana Radonjića sa 1:0 u seriji. Drugi meč na programu je u ndelju od 20.00 sati.

39' Čini se da je Partizano potrobno čudo za povratak, crveno-beli odlaze na maksimalnih plus 14 i prostalice domaćina već slave pobedu.

37' Zvezda juri ka pobedi, ne može Paertizan da smanji razliku Crvene zvezde i čini se da će četa Dejana Radonjića povesti sa 1:0. 80:68

35' Ponovo dve vezane trojke Crvene zvezde, ovoga puta pogodio ih je Nikola Ivanović i vratio Zvezdu na dvocifrenu prednost.

33' Uključuju se polako i ostali košarkaši Parrtizana, Dalas Mur sa dve trojke smanjuje prednost domaćina na šet razlike.

Treća četvrtina: 66:58

30' Održavaju crveno-beli prednost, jednostavno su svi raspoloženi i čini se da Zvezda igra maltene bez greške. Panter jednostavno ne može sam, a trenutno mu niko ne pomaže, ni u odbrani ni u napadu.

26' Nastavlja Panter da dominira, nemaju domaćini odgovor za njega, pokušava Amerikanac sam da vrati crno-bee u igru, 58:49

25' Fenomenalni Ognjen Dobrić! Dve neverovatne trojke bek crveno-belih. Na drugoj strani u životu Partizan održava Kevin Panter, 58:45.

23' Prvi poeni Partizana u drugom poluvremenu, postiže ih Panter sa linije slobodnih bacanja, +10 za Zvezdu.

22' Volter serijom od 5:0 dovodi crveno-bele u vođstvo od devet razile na samom startu drugog poluvremena, ponovo je Obradović primorn da zatraži odmor.

21' Počelo je drugo poluvreme u hali "Aleksanad Nikolić" poenima Ognjena Kuzmića sa linije slobodnih bacanja.

Druga četvrtina: 42:39

20' Okončava prvo poluvreme Nikola Ivanović trojkom preko Smailagića. Sjajnu rolu u Zvezdi odradio je pomenuti Davidovac dok se na drugoj strani najviše istakli Koprivica i Avramović. Čini se da Partizan nije iskoristio otvorene šuteve, dok je četa Dejana Radonjića ubacila jednu trojku više od rivala. 

17' Odmah odgovara Zvezda serijom 7:0 od čega je pet poena postigao Davidovac uz sjajno "putbek" zakucavanje. 35:33

16' Sjajno igra Aleksa Avramović, pogodio je svoju drugu trojku pomoću koje Partizan pravi seriju 5:0

14' Pokušava Zvezda nešto agresivnijom odbranom da brani Partizan i čini se da joj to uspeva. U napadu crveno-belih Dobrić je postigao još jednu trojku,a napad kasnije Ivanović je sjajno pronašao Mitrovića za dva laka poena. Željko Obradović je primoran da zatraži tajm-aut. 28:28

11' Otvorio je sjajnim šutem za tri poena drugu četvrtinu ledej, međutim na drugoj strani odgovara Dobrić.

Prva četvrtina: 19:23

10' Partizan je zaigrao bolje u finišu prve deonice i iskoristio je greške ekipe Dejana Radonjića. Tehničku grešku dobio je Stefan Marković, a bavanje postigao Jam Madar i tako doveo crno-bele u vođstvo od četiri razlike.

6' Za sada se igra u mini-serijama, nijedan tim ne uspeva da napravi osetniju prednost, 15:15. 

3' Sjajan početak obe ekipe, Koprivica je dva puta več zakucao, na drugoj strani Holins odgovorio trojkom, 7:6 za Zvezdu nakon nekoliko minuta igre.

 

 

1' Utakmica je počela, prvi napad ima ekipa Crvene zvezde

 

Partizan je sa šest titula rekorder takmičenja, dok crveno-beli imaju jedan manje posle sedam odigranih finala. Prvo su izgubili od gradskog rivala u Laktašima 2013, a drugo od Budućnosti, koja je seriju od 3:1 trijumfalno okončala pred svojim navijačima u Podgorici 2018. godine. 

Ligaški deo takmičenja ove sezone, izabranici Dejana Radonjića su završili na prvom mestu sa učinkom od 24 pobede i dva poraza. Shodno tome, branioci trofeja dobili su prednost domaćeg terena u finalu, što se prethodne dve godine pokazalo kao bitan faktor u borbi za tron protiv Budućnosti, koja je nakon slavlja u Morači, izgubila dve naredne finalne serije u pet utakmica. 

Što se tiče ove sezone, beogradski timovi su odmerili snage tri puta. U prva dva duela, od kojih je jedan bio u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, crveno-beli su bili ubedljivi i lako izašli na kraj sa ljutim protivnikom. Činilo se da četa Željka Obradovića nema odgovor na agresivnu odbranu Crvene zvezde ali su ipak crno-beli u poslednjem susretu, pred svojom publikom pokazali da su i više nego ravnopravan rival ekipi Dejana Radonjića. Sjajan na tom meču je bio Aleksa Avramović koji postigao 33 poena (8/10 za tri).

Komentari (0)

Sport