Košarka

"Majstorica" za titulu Aba lige i prolaz u Evroligu: Zvezda dočekuje Partizan

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2022

-

10:48

"Majstorica" za titulu Aba lige i prolaz u Evroligu: Zvezda dočekuje Partizan
Sa prethodnog derbija u Kupu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigraće večeras od 20 časova majstoricu finala plej-ofa ABA lige (TV Arena 1 Premium).

Domaćin će biti Crvena zvezda, a pobednik ovog duela osvojiće titulu u regionalnom klupskom takmičenju i igraće naredne sezone u Evroligi.

Prva dva meča dobila je Crvena zvezda, a bolji u naredna dva duela bio je Partizan.

"Čvrstom igrom, svom energijom koju imamo u ovom trenutku, sa dugim intervalima dobre koncentracije i potpuno drugačijom igrom u oba pravca želimo da odigramo ovu utakmicu. Pozivam još jednom naše navijače da nas bodre, pruže nam podršku u utakmici koja je važna, ali da to čine fer, sportski i korektno i da se na kraju radujemo dobrom rezultatu", rekao je uoči meča trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Kapacitet dvorane je smanjen nakon kazne ABA lige, a po ranijem dogovoru u njoj neće biti mesta za gostujuće navijače.

"Ono što bih ja voleo da ekipa ima isti moral, istu želju i požrtvovanje kao što smo imali praktično od druge utakmice u ovoj finalnoj seriji. Analizirali smo mnogo ovih prethodnih 7 dana sve neke sitne detalje, naravno da se bavimo time kao što se time bave i u Crvenoj zvezdi. Očekujem zaista zanimljivu utakmicu i neka pobedi bolji", istakao je trener Partizana Željko Obradović.


Hala "Aleksandar Nikolić" biće otvorena već od 17 časova, a utakmicu će suditi Saša Pukl, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić.

Komentari (0)

Sport