Košarka

Fener lako protiv Efesa: 17 poena Veselog za pobedu broj jedan u finalu turskog šampionata

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2022

-

22:07

Fener lako protiv Efesa: 17 poena Veselog za pobedu broj jedan u finalu turskog šampionata
Jan Veseli - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Efes 85:76 (18:20, 19:17, 22:16, 26:23) i tako poveli sa 1:0 u finalnoj seriji turskog šampionata.

Sjajno je ekipa Aleksandra Đorđevića iskoristila konfuzne napade protivnika i slabu ofanzivnu partiju Šejna Larkina. Iz tih loše organizovanih akcija Efes je primao mnogo lakih poena što je samo povećalo samopouzdanje igrača žuto-crnih.

Fener je konstantno bio u prednosti i jednostavno nije dozvolio protivniku da se vrati u meč. Svaki pokušaj Efesa su uspešno odbijali i zabeležili važan trijumf.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Jan Veseli sa 17 poena i sedam skokova, a pratili su ga Nando De Kolo sa 13 i Devin Buker sa 11, dok je srpski reprezentativac Marko Gudurić dodao devet poena.

Što se tiče Efesa, u napadu se najviše istakao Rodrig Bobua sa 20 poena, a pored njega jedini dvocifren bio je Elajdža Brajant sa 13.

Podsećanja radi, Vasilije Micić nije mogao da pomogne svom timu u ovom duelu. MVP fajnal-fora Evrolige je nedavno iskrenuo zglob prilikom doskoka i morao je u kolicima da bude iznet sa parketa.

Naredni meč između ova dva "ljuta" rivala na programu je u četvrtak od 19.30, a domaćin će ponovo biti tim Aleksandra Đorđevića.

Komentari (0)

Sport