Košarka

Pobeda na startu Evropskog prvenstva: Košarkašice Srbije savladale Italiju

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2021

-

20:25

Pobeda na startu Evropskog prvenstva: Košarkašice Srbije savladale Italiju
Pobeda na startu Evropskog prvenstva: Košarkašice Srbije savladale Italiju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Italijom posle produžetka 86:81 (19:19, 18:20, 15:18, 22:17, 12:7) započela je učešće na Evropskom prvenstvu.


Prvi deo meča obeležila je izjednačena borba obe ekipe, Italijanke su nametnule svoj stil igre, ali su košarkašice Srbije pratile ritam i držale egal. Na kraju poluvremena Italija je uspela da ode na odmor sa predsnošću od dva poen (39:37), a bolje su krenule i u nastavku.

Koristile su greške izabranica Marine Maljković, stekle prednost od osam poena, ali je Ana Dabović trojkom vratila Srbiju u meč, koja je u odlučujućih 10 minuta ušla sa zaostatkom od pet poena (57:52).

Poslednja deonica donela je veliku borbu, Srbija je pokušavala da stigne prednost Italije, ali nije mogla da nametne svoj ritam, što je rezultiralo da rival u jednom momentu dođe na dvocifrenu prednost (68:58). U poslednja tri minuta poenima Krajišnik i Vasić, Srbija pravi seriju od 5:0, nakon čega su odigrale dobru odbranu, a to koristi Anderson koja je smanjila na minus tri.

Uzvratila je Italija trojkom, ali da ništa nije gotovo pokazala je kapitenka Jelena Bruks, koja pogotkom sa linije 6.75 metara ostavlja Srbiju u igri u poslednjih 60 sekundi (68:71). U finišu je Srbija gubila 74:70, ali su brze poena postigle Vasić i Dabović za izjednačenje na 26 sekundi do kraja meča.

Imala je Vasić šut za pobedu, ali je promašila i napravivši grešku u koracima, pa je meč otišao u produžetak. U dodatnih pet minuta blistala je Sonja Vasić, Crvendakić i Krajišnik su bile na visini zadatka, pa Srbija na kraju došla do trijumfa.

Najefiksanija u srpskom timu bila je Sonja Vasić sa 27 poena, 13 skokova i sedam asistencija, Ivon Andreson pomogla je sa 18, a Jelena Bruks je stala na 14 koševa i osam uhvaćenih lopi. Kod Italijanki prednajčila je Sesilija Zandalasini sa 18 poena.


Srbija sutra od 12 sati u drugom kolu igra portiv Grčke, koja je ranije danas izgubila od Crne Gore 70:55.

Komentari (0)

Sport