Košarka

Sastanak u KSS sa klubovima: Dodatni napori za Srbiju

Komentari

Autor: Euronews

17/06/2022

-

11:44

Sastanak u KSS sa klubovima: Dodatni napori za Srbiju
Sastanak u KSS sa klubovima: Dodatni napori za Srbiju - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Klubovi su, navodi se u saopštenju, upoznati sa programom i planom priprema muške reprezentacije za predstojeće izazove.

Na sastanku su predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, potpredsednik Nenad Krstić, selektor Svetislav Pešić i direktor reprezentacije Dragan Tarlać upoznali predstavnike KK Crvena zvezda MTS, KK Partizan NIS, KK Mega Mozzart, KK FMP Meridian i KK Borac sa trenutnim stanjem na tabeli u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. 

Takođe, predočena je pozicija u odnosu na reprezentacije Grčke, Turske i Velike Britanije sa kojima će srpski tim odmeriti snage u drugoj fazi kvalifikacija, a koja počinje već u avgustu.

Istovremeno, predstavnicima srpskih klubova je predstavljen plan priprema za Evrobasket 2022. kao i veoma izazovan kalendar takmičenja koji reprezentaciju očekuje nakon Evropskog prvenstva.

"Tokom veoma konstruktivne razmene mišljenja predstavnika KSS sa predstavnicima klubova, donet je zaključak da u cilju postizanja vrhunskih rezultata nacionalnog tima svi zajedno moraju učiniti dodatne napore i ustupke kako bi tim Srbije u svakom datom trenutku bio najbolji mogući".

Svesni zgusnutog kalendara i obaveza koje pred sobom naročito imaju klubovi koji učestvuju u Evroligi, svi koji su prisustvovali sastanku su izrazili slaganje sa konstatacijom da će samo uz uzajamno razumevanje srpski nacionalni tim imati neophodne preduslove da se bori za najviše domete.

Komentari (0)

Sport