Košarka

Pablo Laso: Skidam kapu svojim momcima

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2022

-

21:23

Pablo Laso: Skidam kapu svojim momcima
Pablo Laso - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid osvojio je šampionsku titulu posle tri sezone, pošto je u finalu ACB lige savladao Barselonu sa 3:1 u seriji.

Trener Madriđana Pablo Laso propustio je utakmice na klupi sa najvećim rivalom, budući da je dan nakon što je "kraljevski klub" poveo 2:0 u polufinalu plej-ofa španskog prvenstva protiv Baskonije, doživeo infarkt.

Iskusni stručnjak se posle nekoliko dana u bolnici pridružio ekipi, međutim mečeve je pratio sa tribina, što nije poremetilo njegove izabranike, koji su odigrali odličnu seriju protiv Katalonaca.

"Pre svega želim da čestitam čitavom klubu na tituli, ali i na čitavoj sezoni. Mislim da je bila vrlo komplikovana. Tokom 10 meseci dešavale su se dobre i ne tako dobre stvari", rekao je za početak Laso na konferenciji za medije nakon osvajanja 36. titule prvaka Španije.

Zbog komplikovanog zdravstvenog stanja Pabla Lasa, postavljalo se pitanje da li će španski trener ostati na klupi Reala, međutim on nije hteo puno da govori o svojoj budućnosti.

"Mnogo toga lošeg se dogodilo, ali i mnogo toga dobrog. Igrali smo na svim frontovima mečeve za titulu, to dosta dovori o ovoj grupi momaka na parketu, skidam im kapu. Izuzetno sam ponosan na igrače, zbog svega što su uradili tokom sezone. Imao sam nekoliko vrlo teških dana iza sebe, sada sam bolje, a iskreno nije mi bilo lako da podignem ovaj trofej- Ipak, moram da budem zadovoljan kako smo igrali čitave sezone", rekao je Laso i dodao:

"Postoje godine kada se osvoji sve, a vi kao trener ne osećate toliko veliki ponos, ali ove sezone kada nismo osvojili baš sve, osećam se baš ponosno jer znam koliko smo se borili za sve ovo", zaključio je trener Real Madrida.

Laso je tokom deset godina na klupi Madriđana osvojio po šest titula i Superkupova Španije, kao i trofej Kupa Kralja, dok je dva puta vodio svoj tim do naslova prvaka Evrope. Potencijalna treća mu je izmakla na F4 u Beogradu, kada je njegov tim izgubio od Efesa u finalu.

Komentari (0)

Sport