Košarka

Vlade Divac o odlasku u NBA: Najgore što je u Americi moglo da mi se dogodi je da ne uspem

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2021

-

13:29

Vlade Divac o odlasku u NBA: Najgore što je u Americi moglo da mi se dogodi je da ne uspem
Vlade Divac o odlasku u NBA: Najgore što je u Americi moglo da mi se dogodi je da ne uspem - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prohodnost evropskih igrača u NBA ligu sada je veća nego ikada, a kada je Vlade Divac 1989. godine odlazio u Ameriku nije bilo tako lako se adaptira na taj stil igre.

Legendrani srpski košarkaš, koji je u Srbiji nastupao za Partizan i Crvenu zvezdu, sa reprezentacijom osvojio veliki broj trofeja i u najjačoj ligi sveta bio jedan od značajnijih igrača svog vrmena, prisetio se u intervju za sarajevski "Face TV" kako je izgledao taj odlazak.

"Za profesionalne klubove sam igrao za ugovore, a u Srbiji iz ljubavi. Imao sam osamnaest godina, zakačio sam onu generaciju gde su bili Dalipagić, Kića, Mirza... Delibašić je dolazio ovde da lobira da igram za Bosnu, a Kari Pešić koji mi je bio trener u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji mi nije dao. Ja sam tad tražio da mi uzme auto golf, ali Piroćanac stipsa mi nije dao. Šalim se, naravno“, uz osmeh je rekao Divac i nastavio o odlaksu u Ameriju.

"U ono vreme je bilo mnogo nepoverenja u evropske igrače. Trebalo je mnogo više truda i snage da se dokaže da se košarka igra i van Amerike. Nisam se prepao, uvek sam želeo da napredujem i kada sam proglašen za najboljeg igrača Evrope, prirodno je bilo da idem u NBA. Moja ideja je da odem i najgore što je moglo da bude je da se vratim. Ako čovek ne proba, neće znati je li za to ili nije. Ne treba se plašiti. Poraz jeste deo života. Ako ne umeš da izgubiš, nećeš znati da pobediš“.

Komentari (0)

Sport