Košarka

Spektakularna završnica u Francuskoj, Asvel pobedio Monako i postao šampion

Komentari

Autor: Euronews

25/06/2022

-

23:13

Spektakularna završnica u Francuskoj, Asvel pobedio Monako i postao šampion
Spektakularna završnica u Francuskoj, Asvel pobedio Monako i postao šampion - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Asvela pobedili su Monako posle produžetka 84:82 i tako odbranili titulu šapiona Francuske koju su osvojili prošle godine. Neverovatan u finišu meča ni je Eli Okobo, koji u nekim momentima sam igrao protiv ekipe iz kneževine.

Tokom regularnog dela susreta gledali smo zaista izjednačen i napet meč. Ipak, u jednom momentu, Asvel je poveo sa sa 13 razlike ali je Monao uspeo da anulira tu prednost.

Zatim su izabranici Saše Obradovića otišli na plus osam na samo nekoliko minuta do kraja, ali je posle toga usledila sjajna serija Asvela koji je izjednačio.

Međutim, Okobo je promašio slobodno bacanje za vođstvo, pa je pobednika i šampiona odlučivao produžetak.

U njemu je takođe bilo neizvesno a ključan potez napravio je Hauard koji fenomenalno izblokirao pokušaj Lija, a na drugoj stranui poene je postigao Okobo. Zatim je pogodio dodatno bacanje i obezbedio trijumf svom timu.

Najefikasniji u redovima novog-starog šampiona Francuske bio je mnogo puta pomenitu Okobo sa 20 poena, a pratio ga je Hauard sa 15.

Na drugoj strani najviše se istakao majk Džejms koji je ostvario dabl-dab učinak od 16 poena i 10 skokova ali i uz loš procenat šuta iz igre (5/21).

Komentari (0)

Sport