Košarka

Jokić u Denveru još pet godina: Srpskom košarkašu najveći ugovor u istoriji NBA lige

Komentari

Autor: Euronews

01/07/2022

-

00:21

Jokić u Denveru još pet godina: Srpskom košarkašu najveći ugovor u istoriji NBA lige
Tanjug/AP/Jeff Chiu - Copyright Tanjug/AP/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa i MVP u prethodne dve sezone u najjačoj ligi sveta, postao je i najplaćeniji igrač u istoriji NBA.Srpski košarkaš je produžio vernost klubu, potpisao je novi petogodišnji ugovor po kojem će zaraditi 264 miliona dolara.

Sve bolji učinak Jokića iz godine u godinu bila su najbolja preporuka o nastavku saradnje sa Denverom. Srpski košarkaš je u minuloj sezoni prosečno beležio 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po meču. 

U prvom kolu plej-ofa Nagetse je sa 4:1 pobedio Golden Stejt koji je potom osvojio NBA prsten trijumfom u finalu nad Bostonom. 

Jokića je Denver draftovao 2014. godine u drugoj rundi kao 41. pika. U redove Nagetsa stigao je u sezoni 2015/16, u međuvremenu, tri puta je izabran u najbolju petorku NBA lige, 2019, 2021 i 2022. godine. Po broju tripl-dablova nalazi se među deset najuspešnijih u istoriji NBA, a ostvario je i najbrži tripl-dabl u istoriji NBA lige za samo 14 minuta i 33 sekunde provedenih na terenu.

Predsednik Denvera Tim Koneli nedavno je prešao u Minesotu gde su mu ponudili isti posao kao u Nagetsima, uz povećanje plate na 40 miliona dolara za pet godina. Uprkos odlasku čoveka koji je draftovao i izgradio odličan odnos sa Jokićem, srpski as je potvrdio vernost Nagetsima.

Komentari (0)

Sport