Košarka

Džordan u Denveru: Jokić dobija pomoć na centarskoj poziciji

Komentari

Autor: Euronews

01/07/2022

-

02:30

Džordan u Denveru: Jokić dobija pomoć na centarskoj poziciji
Diandre Džordan - Copyright AP Photo/Carlos Osorio

veličina teksta

Aa Aa

Diandre Džordan (33) potpisao je veteranski ugovor na godinu dana sa Denverom, gde će centarsku poziciju deliti sa Nikolom Jokićem.

Srpski košarkaš, koji je nedavno postao najplaćeniji igrač NBA lige, će tako dobiti trećeg novog saigrača, posle dolaska dvojca Vašingtona - Kentavijusa Kouldvel-Poupa i Iše Smita.

Džordan je prošlu sezonu proveo u Lejkersima i Filadelfiji, gde je u proseku tokom 13 minuta na parketu beležio četiri poena uz pet skokova. Američki mediji opisali su iskusnog veterana kao “centra koji je imao problema sa konstantnošću“, ali i kao "odličnog saigrača, koji unosi dobru energiju u ekipu“.

Dolaskom Džordana, Jokić je dobio pojačanje “na petici“, gde mu je pored Kazinsa, ranije pomogao Džamajkl Grin. Budući da je on trejdovan u Oklahomu, ta pozicija ostala je upražnjena za novog centra, koji je poznat kao odličan i borben skakač.

Američki centar počeo je NBA karijeru 2008. godine, kada su ga Klipersi draftovali kao 35. pika druge runde. Momak iz Teksasa je posle nekoliko sezona stasao u standardnog prvotimca i najveće rezultate počeo je da ostvaruje u periodu 2014. do 2017. godine nastupajući za ekipu iz Los Anđelesa.

Komentari (0)

Sport