Košarka

Milvoki je u finalu Istoka: Malo i 48 od Durenta, u produžetku bilo 6:2

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2021

-

05:50

Milvoki je u finalu Istoka: Malo i 48 od Durenta, u produžetku bilo 6:2
Jedan superstar je morao da završi sezonu - Kevin Durent i Janis Adetokumbo - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Milvoki će u finale istoka i to posle izuzetno uzbudljive sedme utakmice polufinala Istoka protiv Bruklina. Za konačnog pobednika serije moralo je da se odigraju još dodatnih pet minuta.


A u njima – TEK DVA POENA Bruklina i velikih šest Baksa za 115:111 (25:28, 22:25, 35:28, 27:28, 6:2)!

Drama kakvu samo košarka može da režira viđena je u domu Netsa. Baksi su poslednji minut regularnog dela dočekali sa "+4", a samo ih je nešto više od sekunde delilo do plasmana u finale Istoka, ali je to sprečio maestralni Kevin Durent, ubacivši 48. poen za produžetak.

Publika je bila u transu, jer je se u prvi mah činilo da je Durent postigao trojku, ali su sudije nakon što su pregledale snimak utvrdile da je šut, ipak, bio za dva poena.




Ni sekund najbolji igrač Bruklina nije propustio u sedmom meču, baš kao ni njegov saigrač Džejms Harden. Bruklin je odlučujući duel odigrao u rotaciji od sedam igrača, s tim što su "rezervosti" Grin i Šamet na terenu sve ukupno proveli 20 minuta. Tek nešto bolja situacija bila je u Milvokiju, jer su priliku sa klupe dobila trojica, ali je Tanasis Adetokumbo odigrao svega minut.

Ispuštena pobeda Milvokija nije donela psihološku prednost domaćinu. Naprotiv, potpuno su podbacili u produžetku iako je i gostima bilo potrebno vreme da se oporave.

 



Veliki ulog doneo je i seriju promašaja, kao i grešaka u momentima kada se rešavalo pitanje pobednika, tako da je Baksima bilo potrebno tri minuta i 48 sekundi da postignu prvi koš, što je učinio Janis Adetokumbo. Odmah za njim poentirao je i Kris Midlton, ispostaviće se za pobedu na tačno 40 sekundi do kraja. I Bruk Lopez se "upisao" u dodatnom vremenu, ali je tada pitanje pobednika već bilo rešeno, jer je pogodio oba penala na manje od sekund pre kraja. Zanimljivo da je Bruklin još duže bio bez poena, jer je Brus Braun ubacio "dvojku" za 111:109 posle 22 sekunde igre u produžetku i to je od domaćina bilo sve.

Fenomenalni Durent, očigledno i preumoran, bio je zaustavljen i bez poena, tako da je ostao na 48 datih iz regularnog dela, kojima je dodao još devet skokova i šest asistencija. Pratio ga je Harden sa 22, i sa po devet skokova i asistencija.

Janis je blistao sa 40 poena i čak 13 skokova, dok je Midlton postigao 23, uhvatio deset lopti u upisao šest asistencija. Treći strelac Milvokija bio je Lopez sa 19 poena.

Baksi sada čekaju ishod sedme utakmice između Filadelfije i Atlante, posle koje će saznati ime rivala u finalu Istočne konferencije

Komentari (0)

Sport